LIVERPOOL 0 - 2 EVERTON

La crisi sense fi del Liverpool: perd el derbi a Anfield 22 anys després

  • Els ‘reds’ encadenen quatre derrotes de lliga a casa, una cosa inèdita des de 1923

  • L’equip de Klopp és sisè a 16 punts del City i fora dels llocs europeus

La crisi sense fi del Liverpool: perd el derbi a Anfield 22 anys després
1
Es llegeix en minuts
José María Expósito

El Liverpool continua sense tocar fons. El vigent campió de la Premier continua perdent llocs a la classificació setmana rere setmana. Els de Jürgen Klopp, no fa tant líders, ja són sisens a 16 punts del Manchester City (i amb un partit més) després de perdre aquest dissabte a Anfield contra l’Everton (0-2).

Feia 22 anys que l’equip blau no guanyava el derbi de Mersey al camp del seu veí. Però Anfield, tradicionalment un fortí per als ‘reds’, és una altra cosa sense públic. El Liverpool ha perdut els seus últims quatre partits de Lliga a casa, una cosa inèdita des de 1923, i no sempre contra grans rivals: el Burnley (0-1), el Brighton (0-1), el Manchester City (1-4) i ara l’Everton han assaltat Anfield aquest 2021, i abans d’aquestes quatre derrotes consecutives no va poder passar de l’empat davant el Manchester United (0-0) i l’Albion (1-1). Per si no fos prou, la setmana passada va caure al camp d’un rival directe, el Leicester (3-1).

Notícies relacionades

Als 3 minuts Richarlison (assistit per James Rodríguez) ja havia avançat els ‘toffees’ de Carlo Ancelotti, que van sentenciar de penal al tram final gràcies a Sigurdsson (m. 83). Un moment de glòria per a l’Everton, que no s’imposava al seu gran rival, ni a casa ni fora, des del 2010. Aquell any es va imposar a Goodison Park i des d’aleshores havia enllaçat 20 derbis sense guanyar.

El Liverpool, amb un peu als quarts de la Champions després del 0-2 al Leipzig, és ara mateix fora fins i tot de les places de l’Europa League, i empatat a 40 punts amb el mateix Everton, que és setè. Amb la revàlida del títol impossible, l’objectiu ‘red’ ja és acabar entre els quatre millors i classificar-se per a la Lliga de Campions. En aquest sentit, el Chelsea és a només tres punts després de punxar contra el Southampton (1-1).