Segona Divisió

L’Espanyol més eficaç s’emporta un valuós triomf davant el Mallorca

  • Dimata, l’únic fitxatge periquito del mercat d’hivern, va segellar una victòria que deixa els homes de Vicente Moreno a dos punts del liderat

  • L’equip balear va ser millor en la primera part, però va topar amb Diego López, mentre que els blanc-i-blaus van aprofitar a la perfecció les seves ocasions

L’Espanyol més eficaç s’emporta un valuós triomf davant el Mallorca
3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Era un partit de Segona amb sabor a Primera. El Mallorca i l’Espanyol s’enfrontaven aquest diumenge a Palma en un duel amb alguna cosa més que tres punts en joc. L’equip balear arribava en una dinàmica excel·lent amb tres triomfs consecutius, mentre que els periquitos afrontaven el xoc en el seu pitjor moment del curs amb només un triomf en els cinc últims duels. Al final, l’eficàcia periquita va decidir. L’eficàcia de l’equip amb més pressupost de la categoria va ser decisiva (1-2).

No es podia permetre cap altra desgràcia un Espanyol que té com a objectiu innegociable l’ascens. Amb només 4 punts dels 15 últims possibles, el conjunt català necessitava fer un cop sobre la taula perquè ningú més dubtés de la seva fortalesa a Segona. Amb el Mallorca com a líder destacat i l’Almeria a l’aguait, qualsevol ensopegada a l’illa hauria suposat un cataclisme.

Aturades de Diego

No va arribar aquesta circumstància gràcies a la serietat i concentració d’un Espanyol que va saber llegir a la perfecció el partit. També va ajudar molt el gran Diego López, que va desbaratar dues clares ocasions d’Amath (m. 15 i 23). Si el senegalès hagués encertat en algun dels seus duels amb el porter gallec el guió del xoc hauria fet un tomb.

No obstant, va ser l’Espanyol qui va colpejar primer amb una acció a pilota aturada. Embarba va llançar la falta amb la seva perillositat habitual i Puado va rematar de cap a la xarxa. Aquest gol va alleujar els blanc-i-blaus, que van marxar per davant al descans en la volcànica tornada de Vicente Moreno a Palma. El preparador valencià, que va portar el Mallorca de Segona B a Primera amb dos ascensos consecutius, va sortir de mala manera del seu antic club l’estiu passat, cosa que va aportar encara més morbo al xoc.

Miguelón va tenir a les seves botes el segon però va topar amb Reina i va donar ales a un Mallorca que va posar les taules amb una altra acció d’Amath, que aquesta vegada sí que va aconseguir encertar (m. 51) després d’una preciosa assistència d’Antonio Sánchez.

L’aparició de Dimata

El partit apuntava a l’empat com el duel de la primera volta a Cornellà (0-0), però l’Espanyol es va acabar emportant la victòria gràcies a una combinació entre RDT i Landry Dimata, el jugador belga d’origen congolès cedit per l’Anderlecht. El punta va rematar amb l’esquerra una centrada de l’exjugador del Rayo i va causar el deliri entre els periquitos.

Notícies relacionades

Aquest encert ofensiu va acabar desnivellant la balança d’un duel equilibrat. La qualitat periquita va decidir un partit fonamental. Una derrota hauria col·locat l’Espanyol a vuit punts, més el goal-average, del Mallorca; ara se situa només a dos, amb el goal-average a favor i a l’espera de qualsevol ensopegada dels seus rivals per assestar la urpada.

MALLORCA, 1; ESPANYOL, 2Mallorca: Reina; Fran Gámez, Valjent, Raíllo, Brian Oliván; Galarreta, Salva Sevilla, Antonio Sánchez, Dani Rodríguez, Amath; Abdón Prats. Entrenador: Luis García. Canvis: Álvaro Giménez per Abdón Prats (m. 71); Febas per Galarreta (m. 75); Mollejo per Fran Gámez (m. 75); Murilo per Salva Sevilla (m. 80).Espanyol: Diego López; Miguelón, David López, Cabrera, Pedrosa; Keidi Bare, Darder, Embarba, Puado, Melamed; De Tomás. Entrenador: Vicente Moreno. Canvis: Dimata per Melamed (m. 62); Fran Mérida per Keidi Bare (m. 62); Óscar Gil per Miguelón (m. 76); Pol Lozano per De Tomás (m. 77); Melendo per Darder (m. 85).Gols: 0-1 (m. 32), Puado, de cap; 1-1 (m. 51), Amath, després d’una passada de Sánchez; 1-2 (m 72), Dimata aprofita una centrada d’RDT.

Temes:

Espanyol