La polèmica amb la tecnologia

Koeman, de la ira pel VAR a la maneta

  • La tecnologia va tornar a perjudicar el Barça amb un gol anul·lat per un fora de joc mil·limètric que va fer enfurismar Koeman tres dies després del penal sobre Jordi Alba no corregit a la Copa.

Koeman, de la ira pel VAR a la maneta
3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

La relació de Ronald Koeman amb el VAR continua consumint episodis de cabreig i amargor. Tres dies després del penal no assenyalat sobre Jordi Alba a la Copa (el VAR va mantenir la falta fora de l’àrea), el Barça es va emportar una altra bufetada de la tecnologia al partit contra l’Alabès. Passada la mitja hora, Messi va fer el 2-0 després d’una rematada errada de Griezmann. Al camp ningú va veure fora de joc. Tampoc ho semblava a les repeticions. El VAR el va anul·lar per mil·límetres

La decisió no li va fer massa gràcia al tècnic holandès, que està a punt de perdre la paciència amb l’aplicació de la tecnologia a Espanya. La mateixa setmana que es va queixar per no corregir el VAR la falta sobre Alba que semblava dins l’àrea va haver de viure un altre capítol dur. Com amb tots els gols, va tocar la validació de les càmeres en aquest de Messi i la determinació final va tornar a perjudicar el Barça.

«Cal tenir una lupa»

Ja van massa vegades i Koeman es comença a desesperar. El fora de joc era tan insignificant que només de traçar-se les línies una dècima de segon abans el gol potser hauria sigut vàlid. «Millor que no parli més del VAR. No és culpa de l’àrbitre, cal tenir una lupa per decidir si és o no és», va valorar Koeman, alleujat per la maneta final.

«Millor que no en parli més. He vist unes quantes vegades les imatges i crec que no hi ha fora de joc. M’ha sorprès però jo no soc el VAR.

Ronald Koeman.

«He vist unes quantes vegades les imatges i crec que no hi ha fora de joc. M’ha sorprès però jo no soc el VAR. Al final hem guanyat i això és el més important». Fins i tot Guillermo Amor, habitualment mesurat, va parlar amb contundència. «Era un gol legal. El jugador venia des de darrere. No és un bon senyal que dos anys i mig després continuem parlant del VAR. Unes vegades es para i es miren les imatges, d’altres no», va dir el director de relacions institucionals.

Diàleg amb Abelardo

El clar triomf tampoc convidava a insistir en les queixes. Messi va evitar complicacions, però l’enuig de Koeman va quedar patent amb el seu diàleg amb l’àrbitre Figueroa Vázquez i el seu col·lega Abelardo, amb qui va coincidir al seu últim curs com a jugador del Barça. El Pitu ja va destacar la seva gran relació amb Ronald, a qui va definir com «una persona excel·lent i molt humil».

No és nou el mosqueig del neerlandès amb aquests temes. El primer episodi el va viure ben aviat. El Barça només havia jugat cinc partits de Lliga i el clàssic del 24 d’octubre va acabar 1-3, amb un gol de penal inclòs per una lleu agafada de Lenglet sobre Ramos que Martínez Munuera va castigar després de consultar el monitor.

«Era un gol legal. No és un bon senyal que dos anys i mig després continuem parlant del VAR. Unes vegades es para i es miren les imatges, d’altres no»

Guillermo Amor

«Per mi no és penal. Tant de bo em puguin explicar el tema del VAR a Espanya. Portem cinc jornades i només ha entrat per perjudicar-nos. ¿Per què el VAR va només en contra del Barça?», va deixar anar llavors Koeman. Quatre mesos després, es continua fent la mateixa pregunta. 

Les mans de Ramos

Notícies relacionades

Aquesta espina la continua tenint clavada el tècnic, que va tornar a carregar contra el VAR al desembre al valorar la polèmica de l’Eibar-Madrid. El VAR no va intervenir per xiular penal per unes mans de Ramos que semblaven evidents. «Li preguntes a 10 persones i 9 et diuen que és penal».

A Sevilla, amb aquest 2-0 que complica molt l’accés a la final de la Copa, va mostrar el seu disgust amb Mateu Lahoz. «Tothom em diu que això d’Alba és penal. No sé per què no hi va entrar el VAR. Si és falta és dins». Aquesta jugada va poder canviar el guió. No sempre és possible una exhibició de Messi per certificar les victòries.