Informe de la influència de la Covid en el campionat

Els 124 jugadors i entrenadors de la Lliga que han tingut el coronavirus

  • Almenys una quarta part dels futbolistes (118 en total) i tècnics (6) de Primera han patit la Covid des de l’inici de la pandèmia

  • L’Atlètic, amb Simeone i 16 jugadors, comanda també aquesta classificació, mentre que l’Elx és l’únic club que no ha notificat cap cas a la plantilla.

Els 124 jugadors i entrenadors de la Lliga que han tingut el coronavirus
1
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Espanya fa un any que conviu amb el coronavirus, un malson que també s’ha convertit en un protagonista més de la Lliga. Segons un recompte portat a terme per EL PERIÓDICO, el 26% dels jugadors i el 30% dels tècnics del campionat ha passat la malaltia des que Ezequiel Garay, el central del València ara sense equip, es va convertir en el primer cas, el 15 de març del 2020.

El resum numèric és contundent: 118 jugadors i 6 entrenadors de la Lliga han tingut la malaltia. L’Atlètic de Madrid, amb Simeone i 16 futbolistes, comanda també aquesta classificació que inclou només els casos oficials anunciats pels clubs o pels esportistes a les seves xarxes. Entre els noms més destacats que es van infectar figuren Luis Suárez, Joao Felix, Joaquín, Iñaki Williams, Oyarzabal, Silva, Hazard, Koundé o els blaugranes Umtiti i Pjanic. A continuació, la relació completa de casos.