POLÈMICA AL JAPÓ

El ‘cap’ dels Jocs, disposat a dimitir per comentaris sexistes

Pluja de crítiques contra el president del comitè organitzador de Tòquio 2020, que aquest divendres pot deixar el càrrec

El ‘cap’ dels Jocs, disposat a dimitir per comentaris sexistes
1
Es llegeix en minuts

El president del comitè organitzador dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020, Yoshiro Mori, es disposa a dimitir per uns comentaris sexistes que van provocar indignació al Japó i a l’estranger, va informar aquest dijous la premsa japonesa. Diversos mitjans de comunicació japonesos, que citen fonts anònimes, afirmen que Mori, de 83 anys, ha dit que té la intenció de dimitir i que ho anunciarà en una reunió dels organitzadors dels Jocs Olímpics divendres.

Notícies relacionades

La setmana passada Mori, un exprimer ministre japonès (2000-2001), conegut per les seves ficades de pota verbals, va declarar que les dones parlaven massa temps durant les reunions dels consells d’administració, cosa que per a ell era «molest». Es va excusar matusserament l’endemà durant una roda de premsa, excloent dimitir.

Això va produir una allau de crítiques al Japó i a l’estranger. Fins i tot els patrocinadors dels Jocs Olímpics, normalment discrets, es van manifestar aquests últims dies, com el gegant automobilístic Toyota, afirmant que els comentaris de Mori eren contraris a l’esperit olímpic.