Reial Madrid - Getafe CF (2-0)

El Madrid salva el dia amb victòria davant el Getafe

Amb nou baixes i un nou sistema de tres centrals, l’equip de Zidane es va imposar amb gols de Benzema i Mendy davant un rival timorat que no va inquietar Courtois

El Madrid salva el dia amb victòria davant el Getafe
2
Es llegeix en minuts
Alejandro García
Alejandro García

Periodista

ver +

Enmig de la irregularitat que està marcant la temporada del Madrid, el dia que més baixes tenia i el partit que va plantejar Zidane amb un sistema nou de tres centrals, va ser el dia que l’equip blanc es va mostrar més seriós, el dia que Courtois amb prou feines va haver d’intervenir. Com remoguts en el seu fur intern davant la dificultat, va ser fins i tot el dia en què els blancs van aconseguir convertir la seva tosca insistència en dos gols, que van sentenciar el partit més enllà de l’hora de partit. 

Va ajudar el Getafe al fet que el partit del Madrid fos un dels més tranquils que es recorden a Valdebebas. Bordalás va fer un plantejament conservador (sense Kubo, ni Aleña) que li va servir per arribar al segon temps amb empat a zero, però quan va voler canviar la cara al seu equip i començar a mirar cap a la porteria de Courtois van arribar els gols del Madrid i el final de les seves esperances. 

Poc atac

Entre la superpoblació poc eficaç a les bandes que va plantejar Zidane, tot el Madrid semblava desorientat, mancat d’espais per desenvolupar-se, tots tret de l’anàrquic Marcelo sense preocupació per cobrir la seva esquena. Tot i així, la falta de protagonisme de Modric va propiciar un joc obtús i enfangat dels blancs, interromput amb encert per un Getafe molt conscienciat en el treball de contenció. Només l’aparició del croat en el tram final abans del descans va propiciar un cabal ofensiu més gran, concretat en un xut del mateix Modric, la millor temptativa de gol abans del descans.

L’equip de Zidane va aconseguir una bona dosi de control de joc i no va patir en defensa, però amb prou feines va sumar dues rematades a pilota aturada, una de Benzema al pal, fins més enllà de la mitja hora.

Notícies relacionades

Alhora que es va desencadenar, al descans, un temporal de pluja intensa que es va afegir al vent, van començar a generar més joc Asensio i Benzema. Va ser després d’un triple canvi de Bordalás, després del qual el Getafe va començar a atacar tot el que no havia fet abans, quan una jugada trenada pel balear va acabar en el gol de cap de Benzema, després d’una bona centrada d’un Vinicius reconvertit en carriler dret després de l’entrada d’un altre del planter, Arribas. Només Isco i Mariano, entre els disponibles del primer equip, es van quedar a la banqueta fins als últims 20 minuts.  

L’obligat intent de reconversió del Getafe en un equip ofensiu, es va quedar en foc d’encenalls després del segon gol del Madrid. Tot era tan atípic en el partit, des de les alineacions, que la sentència blanca va arribar amb una jugada que va començar i va acabar en l’improvisat central Mendy, que va rematar a l’àrea petita una centrada de Marcelo amb una aparició que ningú esperava.