Investigació de la tragèdia

La boira va desorientar el pilot de l’helicòpter de Kobe Bryant

  • L’informe sosté que el pilot Ara Zobayan no va seguir les normes al volar entre núvols espessos i amb visibilitat limitada

  • La viuda del mite, Vanessa Bryant, ja va acusar en una denúncia el pilot i la companyia aèria de negligència

La boira va desorientar el pilot de l’helicòpter de Kobe Bryant
2
Es llegeix en minuts

Els investigadors de l’accident que va acabar amb la vida de Kobe Bryant i vuit persones més van assegurar aquest dimarts que el pilot de l’helicòpter es va desorientar per culpa de la boira i van sostenir que no va seguir les normes al volar entre núvols espessos, van informar aquest dimarts mitjans nord-americans.

La Junta Nacional de Seguretat en el Transport (NTSB) va celebrar una audiència per anunciar els seus descobriments sobre l’accident ocorregut el 26 de gener del 2020 a Calabasas (Califòrnia, EUA), en el qual va morir una de les llegendes més grans de la història de l’NBA, amb 41 anys, i també la seva filla Gigi, de 13.

Contra les normes

L’NTSB va detallar que el pilot Ara Zobayan, que també va morir en l’accident, es va desorientar al volar a través de la boira que hi havia aquell dia en una zona muntanyosa a l’oest de Los Angeles. Les autoritats van assegurar que Zobayan va anar així contra les normes de la seva formació, ja que al volar entre núvols espessos i amb visibilitat limitada un pilot pot arribar a pensar que està anant cap amunt quan en realitat està perdent altitud.

Això va ser el que va succeir en aquest accident, segons l’NTSB, que va recordar que el pilot havia assenyalat a control aeri, poc abans d’estavellar-se, que estava guanyant altitud per superar els núvols malgrat que de fet estava baixant. 

L’helicòpter s’havia enlairat al matí del comtat d’Orange, al sud-est de Los Angeles, i es dirigia al comtat de Ventura, situat a l’oest de la ciutat californiana, quan finalment es va precipitar cap a les 09.45 hores en una zona muntanyosa de la ciutat de Calabasas.

Acusació de la viuda

La viuda del jugador, Vanessa Bryant, va acusar en una denúncia la companyia d’helicòpters i el pilot de negligència en la mort del seu marit.

Notícies relacionades

També ha continuat lluitant en els tribunals amb una altra demanda, aquesta vegada contra l’oficina del xèrif del comtat de Los Angeles després de publicar-se notícies sobre que alguns agents van prendre fotos de l’accident amb els seus mòbils personals i les van compartir després de forma il·legal.

Kobe Bryant és el quart màxim anotador històric de l’NBA (33.643 punts) i un mite etern per a Los Angeles Lakers, amb qui va guanyar cinc anells fent gala d’un ferotge i incansable esperit competitiu. La seva mort va causar commoció a Los Angeles i al món de l’esport en general, que fa un parell de setmanes el va recordar amb diverses mostres de carinyo en el primer aniversari de la seva mort. 

Temes:

Kobe Bryant