Lewandowski fica el Bayern a la final del Mundial de Clubs

• Dos gols del davanter polonès dobleguen l’Al-Ahly i acosten l’objectiu del sextet del gegant germànic

• El conjunt de Hansi Flick es jugarà el títol dijous amb el Tigres de Mèxic, campió de la Concacaf

2

El Bayern es va imposar aquest dilluns per 0-2 a l’Al-Ahly, amb dos gols de Robert Lewandowski, i es va classificar per a la final del Mundial Clubs, en la qual es mesurarà dijous amb el Tigres mexicà. L’equip germànic buscarà igualar el sextet aconseguit pel Barça de Guardiola el 2009.

El partit va tenir un bon primer temps del Bayern i un segon temps desastrós en què el campió d’Europa es va veure cansat i va permetre massa a l’equip egipci. El Bayern va dominar des del començament al seu aire un xoc que es va convertir en una espècie de monòleg de l’equip de Hansi Flick.

Qüestió de temps

En el minut 7 Gnabry va rematar de cap per sobre de la porteria, el 16 una passada llarga de Kimmich no va arribar a ser controlada per Coman, que hagués tingut via lliure cap a la porteria. No obstant, el domini eren tan clar i les dificultats de l’Al-Ahly tan grans que era qüestió de temps que el gol arribés i va arribar, en el minut 17, amb una rematada dins de l’àrea de Lewandowski.

La jugada es va iniciar amb una centrada de Pavard des de la dreta que un defensa va bloquejar a mitges, el rebot li va quedar a Coman, que va centrar a Gnabry perquè aquest la deixés a Lewandowski, que va definir sense problemes.

Marc Roca, titular

Després del gol l’Al-Ahly va mirar de sacsejar-se amb algun contraatac aïllat sense generar-li veritables problemes al Bayern, que va tenir diverses ocasions més abans del descans: dues als peus de Marc Roca el 24 i el 27, una de Lewandowski el 37 i una altra d’Alphonso Davies el 40.

En la segona part l’Al-Ahly va mostrar una clara millora, abans que res augmentant la intensitat a la marca, mentre que el Bayern va tenir una davallada que fins i tot va fer pensar que amb una mica de sort l’equip egipci podia acabar plantejant dificultats al campió d’Europa.

Cop de cap final

No obstant, en cap moment la porteria de Neuer va estar en veritable perill i cap al final del partit, al 86, Lewandowski va sentenciar de cap a centrada de Sané en una de les poques ocasions que va tenir el Bayern en la segona part.

AL-AHLY, 0; BAYERN, 2

Al-Ahly: Elshenawy; Hany, Banoun, Ashraf, Maaloul (Yasser Ibrahim, m. 28); Kharaba (Bwalya, 70), Fahty, Al-Sulaya, El-Shahat (Mousen, 69), Magdy (Dieng, 70) i Taher (Sherif, 84)

Bayern: Neuer; Pavard, Boateng (Süle, m. 77), Alaba, Davies; Kimmich, Marc Roca (Tolisso, 69); Gnabry (Sané, 63), Müller (Choupo Moting, 63), Coman (Musiala, 77); i Lewandowski.

Gols: 0-1 (m. 17, Lewandowski), 0-2 (m. 86, Lewandowski).