Per a la zona del Bronx

Els Ianquis converteixen el seu estadi en un centre de vacunació

Les autoritats novaiorqueses busquen accelerar la immunització als veïnats més castigats

Els Ianquis converteixen el seu estadi en un centre de vacunació
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Yankee Stadium, l’icònic camp dels New York Yankees, equip que milita en la Lliga Americana del beisbol professional, va ser inaugurat aquest divendres com a centre de vacunació massiva contra la Covid-19 per les autoritats, que intenten elevar les taxes d’inoculació als veïnats circumdants del Bronx afectats per la pandèmia, segons informa EFE.

Les àrees, on resideix la població de les minories, tindran una gran oportunitat per començar a rebre la vacuna, una cosa que no ha passat fins ara.

La casa dels Ianquis com a seu de vacunació està restringida als residents del districte de la ciutat de Nova York amb el major percentatge de resultats positius en les proves de coronavirus.

L’alcalde de Nova York, Bill de Blasio el va anomenar «un tipus diferent de Dia Inaugural» hores després que es formés una llarga fila fora de l’estadi. «Es tracta de protegir les persones que necessiten més ajuda perquè el Bronx és un dels llocs que va patir la pitjor part d’aquesta crisi del coronavirus», va destacar l’alcalde novaiorquès en una conferència de premsa al costat de l’estadi. «El Bronx ha patit», va insistir De Blasio. «Ha arribat el moment de poder ajudar els més necessitats de la vacuna».

De Blasio, aficionat dels Boston Red Sox, es va posar una gorra dels Ianquis en agraïment a l’equip i es va declarar fanàtic de l’arxirival de Boston «només per un dia».

Notícies relacionades

El lloc establert amb l’ajuda de la ciutat i l’estat de Nova York va registrar entorn de 13.000 de les 15.000 cites disponibles en la seva primera setmana, d’acord amb informació proporcionada per les autoritats.

Inicialment, el Yankee Stadium estarà obert els set dies de la setmana, de 08.00 a 20.00 hores. Els funcionaris que van organitzar el procés de vacunació van reclutar l’exrellevista estrella dels Ianquis, el panameny Mariano Rivera, per col·laborar amb la causa. El membre del Saló de la Fama va dir que volia recolzar les persones que el van recolzar durant tants anys. «Vam salvar tants partits aquí, però ara es tracta de salvar vides», va remarcar l’exjugador panameny. «Soc feliç de poder ajudar en aquesta causa i recolzar les nostres comunitats necessitades».