Porter de l’Ajax

L’exblaugrana Onana, suspès un any per violar les regles antidopatge

onana

onana

1
Es llegeix en minuts

El porter camerunès de l’Ajax André Onana ha estat suspès un any per la UEFA per violar les regles antidopatge, segons ha anunciat aquest divendres el club holandès a la seva pàgina d’internet. «La comissió disciplinària de l’Associació Europea de Futbol (UEFA) va imposar una suspensió de 12 mesos a André Onana per violar les regles antidopatge després d’un control fora de competició el 30 d’octubre passat», ha assenyala el club en un comunicat, en què afegeix que presentarà un recurs. «La suspensió és efectiva a partir d’avui i s’aplica a totes les activitats de futbol, nacionals i internacionals», afegeix el comunicat.

Segons informa el club, el 30 d’octubre, l’exporter blaugrana es va trobar malament i es va prendre un medicament inicialment destinat a la seva dona. El Lasimac (un diürètic i hipotensor) «no millora el rendiment» d’un esportista, raó per la qual l’Ajax no s’esperava «una suspensió en ferm». «Onana no tenia cap intenció de fer trampes. Però la UEFA estima, seguint les regles antidopatge aplicables, que un esportista té el deure en tot moment de vigilar que cap substància prohibida penetra en el seu organisme», va assenyalar el club.

Notícies relacionades

És el segon cop dur que rep l’Ajax en 24 hores. Dijous el francoivorià Sébastien Haller, que va arribar a principis de gener al club procedent del West Ham per 22,5 milions d’euros (26,9 milions de dòlars), no va ser inscrit en l’Europa League.

«És un enorme error administratiu de la nostra part», va lamentar el tècnic de l’Ajax Erik ten Hag a la pàgina d’internet del club.