Crisi perpetuada

El Reial Madrid sucumbeix a l’austeritat

  • Les desassenyades i escasses inversions esportives de la directiva de Florentino Pérez han induït a l’enfonsament de l’equip

  • Amb Zidane al capdavant, els blancs segueixen sostinguts per una generació pansida i sense recanvis a l’altura

  • Hazard i Vinicius acaparen crítiques pel seu baix rendiment i la seva falta de progressió a l’equip de la capital

El Reial Madrid sucumbeix a l’austeritat
1
Es llegeix en minuts
Alejandro García
Alejandro García

Periodista

ver +

La gestió d’estalvi màxim de la directiva del Reial Madrid està deteriorant de manera alarmant el rendiment d’un equip que encara sosté una generació obsoleta, a la qual no li ha arribat un relleu a l’altura. Sense fitxatges aquest any, les males inversions de la directiva de Florentino Pérez en els últims temps són un llast massa pesat.

A més de Jovic i Odegaard, els últims en sortir, la punta de l’iceberg és Eden Hazard, fitxat com la gran estrella que era al Chelsea. Però, un any i mig després, continua sense rendir al nivell esperat. Més enllà hi ha els casos dels joves, en qui es van invertir milionades, i que estan desapareguts en combat en un Madrid que sempre s’ha assortit de jugadors contrastats. Vinicius és el que acapara més mirades, de nou en un mal moment després de mesos sense confiança. 

L’última caiguda

Contra el Llevant, el Madrid va fer bona, uns minuts, aquella famosa sentència d’Helenio Herrera, que es juga millor amb deu que amb onze. Per un moment, l’equip dirigit a la distància per Zidane va transmetre una millora al veure’s alliberat del pes del partit, sense la llosa del fracàs en la creació de joc d’atac. Un remei pitjor que la malaltia, que després d’uns minuts va portar a col·lació una altra carència: una fiabilitat defensiva perduda, augmentada per les baixes. 

Butragueño va criticar públicament les decisions arbitrals, però els fils periodístics ràpidament van saltar per reflectir l’emprenyament de la directiva blanca amb Zidane, amb les pretensions d’una lliga europea de Florentino Pérez com a teló de fons. 

Notícies relacionades

Més enllà, la irregularitat del Madrid, que acumula dues victòries en els últims set partits, l’impossibilita com a candidat en ferm al títol de Lliga. 

A l’horitzó, en menys d’un mes, apareix la Lliga de Campions i una eliminatòria contra un Atalanta que, fins ahir, no havia perdut des del novembre i que ha extirpat els seus problemes de convivència amb la venda de Papu Gómez al Sevilla. L’encreuament serà infermeria o cementiri per a un Madrid sense aspiració de guanyar més títols, eliminat en una setmana de la Supercopa i de la Copa del Rei, a més de l’enrojolament permanent a La Lliga.