GIRONA - VILA-REAL (0-1)

El Vila-real acaba amb el somni coper del Girona

El conjunt català va mirar de reaccionar sense èxit en la segona part

3

El Vila-real va aconseguir aquest dimarts un bitllet als quarts de final de la Copa del Rei al batre el Girona a Montilivi per 0-1 amb un gol de Yeremy Pino, en un duel en el qual va fer valer la seva superioritat i va tornar al camí del triomf després dels dos empats sumats a la lliga contra el Granada i l’Osca. El Girona va dir adeu a la Copa amb la seva primera derrota de 2021 i la primera a Montilivi des de novembre.

Conscient que la principal prioritat del Girona rau a lluitar per l’ascens a Primera, Francisco Rodríguez va reservar els seus dos laterals titulars (Jordi Calavera i Enric Franquesa), juntament amb moltes altres peces clau, i el Vila-real va trobar un solar a l’esquena dels seus substituts, els joves Yan Couto i Arnau Martínez, encara menor d’edat.

El gol del partit

El 0-1 va arribar en el minut 19, precisament en una acció nascuda a la banda dreta de l’atac del Vila-real. Manu Trigueros, assistit per Baena, va estavellar un xut dur des de la frontal al pal esquerre de l’Arijanet Muric i Yeremy, atent, va caçar el rebuig a l’àrea petita per marcar a plaer. Va ser el seu cinquè gol del curs.

No havien passat ni dos minuts quan, en una acció molt semblant, Baena va posar un centre perfecte a l’àrea perquè Niño deixés l’eliminatòria encarrilada i vista per a sentència, però el cop de cap del ‘34’ visitant, franc, va xocar en l’espigat arquer kosovar del Girona.

Abans de la mitja hora, el Vila-real, amo i senyor de la pilota, va tenir una nova ocasió clara de gol a les botes de Trigueros, però el seu xut, a passada de la mort de Rubén Peña, se’n va anar per sobre del travesser de la porteria local. El ritme de la trobada va anar baixant progressivament a mesura que discorria la primera meitat, sobretot des que Yeremy va haver de ser substituït per unes molèsties, i per molt que el Girona intentés acostar-se a l’arc de Gerónimo Rulli, ben protegit per la seva defensa.

Reacció local

Molt imprecís i incapaç de trobar el camí fins a Nahuel Bustos i Mamadou Sylla sense les brúixoles de Samu Sáiz i Monchu, suplents, en la primera part el Girona només va poder incomodar el Vila-real amb un centre-xut enverinat de Yoel Bárcenas des de la dreta que el porter argentí va desviar a córner.

L’equip gironí va fer un pas cap endavant al sortir del vestidor, amb la certesa de no tenir res a perdre, amb la moral al màxim després d’haver derrotat l’Espanyol tres dies abans i amb la il·lusió d’arribar al seu sostre històric a la Copa, els quarts de final del curs 2018-19. El Girona va acariciar el gol amb una bonica xilena de Sylla i amb un gol anul·lat de Bustos per fora de joc, i va assetjar al Vila-real en algunes fases de la segona meitat, però, amb tot, l’ocasió més clara dels segons 45 minuts va ser per a l’equip visitant, en una acció en la qual Francis Coquelin, sol en el punt de penal i amb Muric ja vençut, va rematar massa creuat.

Fitxa tècnica

Girona: Muric; Yan Couto, Ramalho, Santi Bueno, Arnau (Franquesa, min. 71); Valery, Ibrahima Kébé, Gumbau (Stuani, min. 82), Yoel Bárcenas; Mamadou Sylla i Nahuel Bustos (Samu Sáiz, min. 71).

Vila-real: Rulli; Peña, Funes Mori, Pau, Estupiñán (Dani Raba, min. 83); Capoue, Coquelin; Yeremy (Alfonso Pedraza, min. 32), Trigueros (Parejo, min. 62), Baena (Moi Gómez, min. 83); i Fer Niño (Paco Alcácer, min. 62).

Gol: 0-1, min. 19: Yeremy.

Àrbitre: Ricardo de Burgos Bengoechea, del comitè basc. Va amonestar als locals Nahuel Bustos (min. 39) i Franquesa (min. 92) i als visitants Trigueros (min. 17), Coquelin (min. 51), Baena (min. 73) i Dani Raba (min. 91).

Incidències: partit corresponent als vuitens de final de la Copa del Rei disputat a porta tancada a l’Estadi Municipal de Montilivi.