El 7 de febrer

Tampa Bay-Kansas City, final de la Superbowl

• Serà la desena ocasió en què el quarterback Tom Brady, ara a Tampa Bay, lluitarà pel títol, que ja ha alçat en sis ocasions

3

Els Buccaneers de Tampa Bay van segellar aquest diumenge el seu passaport a la Superbowl amb una estel·lar presentació del quarterback Tom Brady en el triomf a domicili per 26-31 sobre els Packers de Green Bay en el partit del Campionat de la Conferència Nacional (NFC). Brady, de 43 anys, havia disputat anteriorment nou edicions de la Superbowl amb els Patriots de Nova Anglaterra. Buscarà un nou títol contra Kansas City Chiefs Chiefs (14-2) a la final del pròxim 7 de febrer, que es disputarà al Raymond James Estadium, de Tampa (Florida), el camp dels seus rivals.

Els Buccaneers es convertiran en el primer equip en la història de la NFL a jugar una final al seu propi estadi, mentre que Brady serà el jugador més gran en qualsevol posició que disputarà el partit pel títol de campió.

L’equip de Tampa Bay no havia estat en els ‘play-off’’ en 13 anys ni havien guanyat un partit de posttemporada en gairebé dues dècades, quan el regnat de Brady amb els Patriots acabava de començar. No obstant, Tampa Bay va sorprendre el mercat dels agents lliures quan Brady va decidir deixar els Patriots en la temporada baixa i va elegir els Buccaneers. Brady havia decidit córrer el risc més gran de la seva carrera professional al no només continuar en actiu sinó a deixar la companyia de l’entrenador Bill Belichick amb els Patriots.

A més, ho va fer en un moment tan delicat per a l’esport com era estar enmig de la pandèmia del coronavirus, cosa que li va impedir poder treballar amb el nou entrenador, Bruce Arians, i el coordinador ofensiu Byron Leftwich. Els crítics van assenyalar els problemes que tenia amb les passades en profunditat i que la relació amb Arians no era la millor.

No obstant, tot va ser superat per Brady, que contra els Packers va completar 20 de 36 passades per a 280 iardes i tres ‘touchdowns’, amb el corredor Leonard Fournette, que va fer la quarta anotació, i tot i que també va tenir tres intercepcions al final la defensiva li va salvar el dia.

Els Packers van tenir l’oportunitat d’empatar el partit quan estaven vuit punts per sota i la pilota en la iarda 8 de Tampa Bay, però van decidir xutar un gol de camp en quarta oportunitat amb poc més de dos minuts per al final del partit. No van recuperar mai la pilota després de xutar. Brady ara intentarà aconseguir el títol amb un nou equip el seu primer any, que seria el setè de la seva brillant carrera.

El seu rival serà Kansas City Chiefs, on el seu quarterback Patrick Mahomes es va oblidar dels protocols de commoció cerebral que va haver de superar durant tota la setmana i es va convertir en la gran figura de l’equip en el partit de Campionat de la Conferència Americana (AFC) que van guanyar el diumenge per 38-24 als Buffalo Bills.

Mahomes, que havia sigut dubte durant tota la setmana per al partit després de patir una commoció cerebral el diumenge anterior contra els Cleveland Browns, no va tenir la seva millor inspiració en el primer quart, quan els Bills es van col·locar a un parcial de 0-9. Però en el segon quart va recuperar la seva millor inspiració i l’equip va remuntar amb 21 punts per anar-se’n al descans per sobre al marcador i el partit sota control (21-9).

La segona part la defensa dels Chiefs va fer el seu treball per silenciar el quarterback dels Bills, Josh Allen, i aportar 17 punts més amb una ofensiva segura i eficaç, que els va assegurar la victòria.