Els ‘Hispanos’ pateixen una apagada i cedeixen un punt en el seu debut en el Mundial davant el Brasil

• Espanya s’encalla en atac i malgasta una renda de cinc gols davant un equip amb moltes baixes per Covid, entre aquestes, la del blaugrana Petrus

• Aquest diumenge, segon partit contra Polònia (20.30 h. TDP)

2
José María Expósito

Els ‘Hispanos’ comencen amb dubtes el Mundial d’handbol d’Egipte. La selecció espanyola, vigent campiona d’Europa, ha empatat aquest divendres en el seu debut (29-29) davant un Brasil llastat pel coronavirus, però que conserva els fonaments assentats allà en les seves dues etapes com a seleccionador de Jordi Ribera. Espanya tenia el partit a la butxaca cap a la segona meitat, però va patir una apagada en atac que va permetre als campions de Sud-amèrica aspirar fins i tot al triomf.

No és un Mundial normal i una prova d’això han sigut aquest mateix divendres les dificultats de l’Argentina davant el Congo i la derrota de Croàcia davant l’olímpica Japó. No haurà partit fàcil en un torneig estrany, sense públic i amb l’amenaça de la Covid molt present. Tant que aquest mateix divendres la federació internacional ha decretat que els controls PCR passen a ser diaris.

Primera apagada

La Covid ha deixat el Brasil sense el seu seleccionador, sense quatre tècnics més i sense quatre jugadors, entre ells, el seu gran estendard, el blaugrana Thiagus Petrus. Malgrat això, la selecció ‘verdeamarela’ ha sumit en els dubtes Espanya en l’inici del partit. Espanya ha necessitat set minuts i mig per anotar, amb poca fluïdesa en atac i apocada davant un espectacular Da Rosa, que ha firmat el 86% de parades en els primers 11 minuts (1-4). Una apagada que es repetiria en el tram final i que costaria un punt.

Aquest primer tram, minuts de poc moviment del tempteig, ha canviat radicalment quan Espanya ha passat del 6-0 al 5-1. El partit ha entrat en una dinàmica totalment diferent, amb Gonzalo Pérez de Vargas entrant per fi en acció, parant i podent llançar per sumar amb facilitat, i Enterríos liderant els ‘Hispanos’ fins a anar-se’n al descans amb avantatge. Espanya corria, el marcador es movia ràpid i l’avantatge anava creixent.

Cañellas encarrila el xoc

Uns magistrals minuts de Cañellas han impulsat Espanya fins a aconseguir una renda de cinc gols (21-16) que semblava capaç de mantenir fins al final, pensant, a més, que el Brasil no trobaria a la seva banqueta el refresc que sí que tindrien els ‘Hispanos’.

Però, no. Després del 24-18 (m. 39) Espanya s’ha encallat en atac i 8 minuts més sense anotar, combinats amb exclusions encavalcades de Viran Morros i Cañellas, han donat ales al conjunt sud-americà, que ha vist la seva oportunitat. La il·lusió brasilera s’ha obert pas entre els dubtes de la campiona europea i els últims minuts s’han jugat a cara o creu.

Empat i gràcies

Pérez de Vargas ha emergit sota els pals, però sense rèplica per part dels seus companys en atac. El Brasil s’ha avançat a mig minut del final i, després del temps mort sol·licitat per Ribera, Entrerius ha salvat en l’última jugada un empat que a priori no afecta les opcions dels ‘Hispanos’ en el Mundial (aquest diumenge, segon partit contra Polònia), però que resulta poc després d’haver tingut dominat el partit.