Als 73 anys

Mor Juan Cruz Sol, mite del València CF

Era el defensa amb més classe que es recorda a Mestalla i va fer història en el club valencianista

sol-levante

sol-levante

2
Es llegeix en minuts
J. M. Vigara

Juan Cruz Sol, gran futbolista  i mite del valencianisme,  ha mort avui a València. El defensor del València CF amb més classe que es recorda a Mestalla, ens deixa després d'haver fet història  durant les temporades del 1965 al 1975 al club valencià. Casualment,  aquest cap de setmana passat  el club valencianista li va fer un homenatge coincidint amb el partit de LaLiga entre el València CF i l'equip merengue; de fet, la seva imatge encara està plasmada en una gran lona penjada a l'estadi.

Nascut a Elgoibar (Guipuzkoa) fa 73 anys,  Juan Cruz Sol va ser internacional amb Espanya  en 28 ocasions i va jugar al València abans de ser traspassat al Reial Madrid, en què va estar durant quatre temporades. Després va tornar al club de Mestalla, en el qual va estar dues temporades més, fins que  es va retirar el 1981. Establert a València, va realitzar en el club valencià tasques de delegat i actualment era membre del consell d'administració de l'entitat valencianista.

Com a jugador, Juan Cruz Sol va marcar 14 gols amb la samarreta de València CF en els 10 anys que va jugar al vell Luis Casanova, on va aconseguir una Lliga i una Copa. 

Juan Cruz Sol va arribar a València de juvenil des del País Basc i amb 18 anys va debutar en la temporada 1965-66 amb el primer equip com a centrecampista. Posteriorment va passar a  jugar de lateral, la seva posició més habitual, tot i que ocasionalment també ho va fer com a central.

Amb l'equip de Mestalla va guanyar la Copa del 1967 i la Lliga del 1971 en la seva primera etapa i la Recopa i la Supercopa del 1980, en la segona, i amb el Reial Madrid va ser tres vegades campió de Lliga.

Amb el València CF, en què  va arribar a ser capità, va completar una sèrie de 309 partits de competició oficial (238 dels quals, de Lliga) en què va anotar un total de catorze gols.

Notícies relacionades

Juan Cruz Sol també va ser internacional amb Espanya entre el 1970 i el 1976 i en els 28 enfrontaments amb la samarreta nacional va marcar un gol.

Després  d'un pas de quatre anys pel Reial Madrid, Juan Cruz Sol va tornar al València CF el 1979 fins a retirar-se el 1981, i va aconseguir una Recopa d'Europa i una Supercopa d'Europa. En l'actualitat,  era conseller del València CF. Va tenir un contratemps de salut a l'estiu.

Temes:

Obituaris Futbol