PER LA PANDÈMIA

Sanitat i les comunitats acorden prohibir el públic en competicions internacionals de futbol a Espanya

Almenys, mentre no es permeti assistir a partits de Primera

ps illa

ps illa / DAVID CASTRO

2
Es llegeix en minuts
E. P.

El ple del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS), presidit pel ministre de Sanitat, Salvador Illa, i en el qual participen els consellers del ram de totes les comunitats autònomes, ha acordat prohibir a Espanya l’assistència de públic en les competicions internacionals de futbol i bàsquet de caràcter professional, com a conseqüència de l’expansió del coronavirus a Espanya.

Segons el document de l’acord, al qual ha tingut accés Europa Press, les autoritats sanitàries de les comunitats, i dins d’una declaració d’actuació coordinada en salut pública, aquesta mesura s’aplicarà, almenys, mentre no es permeti l’assistència en les competicions professionals d’àmbit nacional, d’acord amb el previst a l’article 15.2 del Reial decret llei 21/2020, de 9 de juny, de mesures urgents de prevenció, contenció i coordinació per fer front a la crisi sanitària ocasionada per la Covid-19.

La declaració estarà en vigor des que es notifiqui a les comunitats i fins que el Ministeri de Sanitat no anunciï l’acabament de la seva vigència. Es tracta d’una mesura que, tal com assenyala el text, és «necessària i imprescindible» per aturar la situació d’«especial risc» per a la salut pública derivada de l’increment de casos positius per Covid-19.

I és que, segons es recorda al document acordat aquest dimecres, l’assistència de públic en aquestes competicions té un impacte «molt significatiu» a l’hora de poder prevenir i controlar l’expansió de la malaltia.

L’acció coordinada està destinada a aplicar un únic criteri a escala estatal respecte a l’autorització d’assistència de públic en les competicions esportives de caràcter professional de futbol i bàsquet d’àmbit europeu, tenint en compte que la decisió sobre l’establiment de normes d’aforament i altres mesures per prevenir el risc de contagi en aquest tipus de competicions esportives correspon a les comunitats autònomes.

Notícies relacionades

«La declaració pretén oferir una resposta conjunta davant l’actual situació epidemiològica, tant al nostre país com a bona part del món, la qual desaconsella totalment en aquest moment que es produeixin situacions de risc com les que es podrien produir en cas de permetre l’assistència de públic a esdeveniments esportius com els assenyalats», assenyala el document que serà tractat al CISNS.

Actualment, totes les comunitats autònomes, excepte les Balears, les Canàries, el País Valencià i Galícia, se situen en el nivell d’alerta extrem fixat en el pla d’‘Actuacions de resposta coordinada per al control de la transmissió de Covid-19’, aprovat la setmana passada per l’Interterritorial.

Temes:

Coronavirus