LLIGA DE CAMPIONS

Guardiola noqueja Zidane en el combat més esperat

En el primer duel entre tots dos com a entrenadors, el català es converteix en el primer que elimina el francès a la Champions, després de guanyar els dos assalts

«Aquesta derrota per mi és meva», va afirmar Varane, a qui les cames li van tremolar com si fos un púgil primerenc i Gabriel Jesús el va tombar dues vegades

54402729 60

54402729 60 / OLI SCARFF (AFP)

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Muhammad Ali i George Foreman van disputar el 30 d’octubre de 1974 un dels duels més cèlebres i esperats, que Norman Mailer va immortalitzar magistralment a ‘El combate’. Els dos boxejadors no s’havien enfrontat fins aleshores, igual que Zinedine Zidane no ho havia fet com a entrenador amb Pep Guardiola fins que el bombo dels vuitens va decidir creuar els seus camins. El tècnic català va guanyar el primer assalt al Bernabéu, però el definitiu s’ha fet esperar encara més que el duel èpic al Zaire, si bé ajornat un mes per una lesió de Foreman.

En els cinc mesos passats des d’aquest ‘round’ inicial, Guardiola s’havia pogut concentrar, sense la distracció d’una Premier perduda, en aquest xoc entre els guanyadors de cinc de les últimes 11 Champions. Si Foreman va arribar al cor de les tenebres invicte després de 40 duels, ningú havia pogut eliminar Zidane a Europa ja que, després de tres corones, es va retirar com a campió. Fins que Zinedine Foreman va topar amb Pep Ali.

A diferència d’aquell mític combat, a l’Etihad no hi havia crits massius d’«Ali bomaye», sinó grades buides i només les veus dels suplents i els preparadors. Si Muhammad es va refugiar aquella nit memorable a les cordes per cansar Foreman abans de deixar-lo fora de combat, Guardiola es va mantenir fidel al seu estil i va ser agressiu des del primer moment i als nou minuts ja va enviar el seu rival a la lona. La pressió altíssima del City va fer efecte i Gabriel Jesús li va guanyar el cos a cos a Varane, a qui va amargar la nit, per fer la passada de la mort a Sterling.

Grogui durant un quart d’hora, el Madrid es va despertar de la mà de Benzema. Ederson va rebutjar el primer directe, però els seus guants ja no van repel·lir el cop de cap del francès. Després del cop, el City es va recuperar ballant amb la pilota fins al descans. El pes ploma Foden, fals nou com Messi en la vetllada del 2-6, a punt va estar d’aprofitar un mala passada de Courtois, que en canvi va treure els punys ràpid per evitar el gol olímpic d’un omnipresent De Bruyne.

Guardiola anava guanyant als punts després que Courtois rebutgés els ganxos de Sterling i un directe duríssim de Gabriel Jesús. El brasiler confirmaria ser el millor cop del Pep uns minuts després al tornar a carregar contra Varane, a qui li van flaquejar les cames com si fos un púgil primerenc, per clavar el cop de puny definitiu a un Madrid a qui li fallava el físic. 

Notícies relacionades

«Aquesta derrota per mi és meva. Tinc la responsabilitat en la derrota. Els errors es paguen molt cars. És una nit complicada per mi. Avui he fallat i ho he d’assumir», va sentenciar Varane després del partit.

Zidane, sense el ‘punch’ de Cristiano Ronaldo (eliminat també aquest divendres), va intentar a la desesperada un triple canvi però el combat ja estava decidit. Haurà de demostrar que pot guanyar sense CR7, igual que Guardiola continua buscant des del 2011 fer-ho sense aquest Messi que flota com una papallona i pica com una abella. Ara, l’extècnic blaugrana està a només tres assalts d’aconseguir-ho.