DOL AL BÀSQUET

El pivot Michael Ojo mor mentre entrenava

El jugador nigerià, de 27 anys, estava sense equip des que va expirar el seu contracte amb l'Estrella Roja

ojo

ojo / Darko Vojinovic (AP)

2
Es llegeix en minuts
Roger Pascual
Roger Pascual

Periodista

Especialista en futbol, bàsquet, handbol

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El pivot nigerià Michael Ojo ha mort aquest divendres als 27 anys després de desmaiar-se mentre s’entrenava en solitari, segons ha confirmat el seu últim club,l’Estrella Roja. L’Eurolliga, el conjunt serbi i el Barça, entre altres equips, han expressat les seves condolences per la mort del jugador als seus familiars i amics. 

«L’Estrella Roja informa amb gran tristesa i pena que l’exjugador del nostre club Michael Ojo ha mort sobtadament divendres amb 27 anys a Belgrad», ha anunciat el seu antic club, en el qual va jugar dues temporades. 

Ojo tenia 16 anys i ja fregava els dos metres quan un home se li va acostar mentre estava jugant a futbol amb els seus col·legues a Nigèria. «¿Què fas jugant a futbol? Hauries d’intentar jugar a bàsquet. Crec que t’agradarà. No saps el que el bàsquet pot fer per tu i la teva família», li va deixar anar. Li va fer cas, tot i que al principi no li agradava i va voler deixar-lo, però el seu entrenador li va insistir perquè no desistís en el seu afany. Després de participar en un parell de campus a Lagos, capital nigeriana, i Bèlgica, se li va obrir el somni americà. La seva mare s’hi va oposar inicialment, però al final va acceptar de mala gana sota la promesa que acabaria els seus estudis. Així ho va fer i per això no va començar la seva carrera professional fins al 2017, quan ja tenia 24 anys. 

Després d’haver-se format a la Universitat de Florida, Ojo va marxar a Sèrbia, fitxat per l’Estrella Roja el 2018 després d’una temporada a l’FMP Zeleznik. El jugador, de 2,16 metres i 147 quilos, estava actualment sense equip des que el seu contracte va finalitzar el passat 30 de juny.

Els precedents de Reggie Lewis i Conrad McRae

Notícies relacionades

L’Eurolliga va explicar que el jugador va perdre el coneixement mentre s’entrenava a l’estadi del Partizan. Tot i que els metges van intentar reanimar-lo allà mateix no ho van aconseguir i va ser traslladat a un hospital on es va certificar la seva mort.

El seu cas recorda els de Reggie Lewis i Conrad McRae, dos pivots de l’NBA que també van morir durant uns entrenaments amb els Boston Celtics i els Orlando Magic, respectivament.