ciclisme

Esgarrifosa caiguda en un esprint de la Volta a Polònia

L'holandès Jakobsen es troba en coma induït després d'estavellar-se al barrar-li el pas un rival i ha sigut sotmès a una cirurgia facial

ciclismo / periodico

1
Es llegeix en minuts
Efe

Una duríssima caiguda en l’esprint va marcar la primera etapa de la Volta a Polònia, amb l’holandes Fabio Jakobsen (Deceuninck-Quick-Step) com a principal perjudicat, hospitalitzat i en coma induït.

La carrera es va disputar amb normalitat entre Chorzów i Katowice fins a l’arribada massiva, una disputa entre velocistes que va acabar amb Jakobsen estrellat contra les tanques, un fotògraf i el mateix arc de la línia de meta, després de tancar-li l’espai el seu compatriota  Dylan Groenewegen (Jumbo-Visma), que va ser desqualificat.

«A Fabio Jakobsen li van fer una cirurgia facial durant la nit. La seva situació és estable de moment, i més tard avui els metges intentaran despertar Fabio», assenyala la nota.

Notícies relacionades

En principi, i després de l’accident, el seu equip va informar que els exàmens diagnòstics no van revelar lesions cerebrals o de la columna vertebral, però a causa de la gravetat de les seves múltiples lesions es mantenia el corredor en coma induït, i havia de ser observat de prop en els dies següents en el Wojewóódzki Szpital a Katowice.

En l’accident, Jakobsen va patir un traumatisme cranial molt greu i va perdre molta sang, segons va informar als mitjans polonesos la doctora Barbara Jerschina, que va atendre el ciclista neerlandès en primera instància.

Temes:

Polònia