ELS EFECTES DEL CORONAVIRUS

La Lliga txeca finalitza anticipadament per un brot de coronavirus

L'Slavia de Praga es proclama campió al cancel·lar-se el torneig a sis jornades del final

rpaniagua50758242 barcelona   05 11 2019   deportes     de jong se deja caer e200724204224

rpaniagua50758242 barcelona 05 11 2019 deportes de jong se deja caer e200724204224 / JORDI COTRINA

1
AFP

L’Associació de la Lliga de Futbol (ALF) de la República Txeca va anunciar aquest divendres que finalitza el torneig a falta de sis trobades a causa del brot de Covid-19 en un dels equips del campionat.

«Després de l’obligada quarantena del club d’Opava no és possible acabar la temporada en les dates que havien acordat els clubs (és a dir, el 2 d’agost)», va explicar l’ALF en un comunicat.

Va al·ludir així al cas del Silèsia FC Opava, on un dels seus jugadors va donar positiu la vigília després d’un test de SARS-CoV-2 i les autoritats sanitàries van decretar quarantena de dues setmanes per a tot el club.

Sense descensos

Davant aquesta situació, la direcció de l’Opava va optar per retardar més enllà del 2 d’agost els sis partits que s’havien de disputar en el grup de descens per intentar mantenir la categoria.

Però això no serà necessari, ja que el club seguirà en Primera Divisió; inclús, als 16 equips de màxim torneig local s’uniran dos més, per completar un planter de 18 equips la temporada vinent.

Sense perjudici d’aquestes circumstàncies atípiques, els gestors del futbol txec han previst que el títol de campió de lliga correspon al Slavia Praga, i els cinc equips amb passi a la fase de classificació dels tornejos europeus són l’Slavia, Victoria Pilsen, Sparta Praga, Jablonec i Liberec, segons la seva posició a la taula.