EL TAS AIXECA LA SANCIÓ

EL TAS aixeca el càstig i el City podrà jugar la Champions els dos pròxims anys

El club anglès queda alleujat amb la decisió del tribunal d'arbitratge de l'esport i haurà de pagar una multa de 10 milions d'euros

marcosl54084062 11 july 2020  england  brighton  manchester city manager pep200713103309

marcosl54084062 11 july 2020 england brighton manchester city manager pep200713103309 / Adam Davy Nmc Pool PA Wire dpa

2
Es llegeix en minuts
Marcos López

El Tribunal d’Arbitratge Esportiu (TAS) ha revocat la sanció de dos anys sense jugar en les competicions europees que havia imposat la UEFA al Manchester City. El club anglès queda exonerat d’aquest càstig i, a més, la multa inicial que era de 30 milions d’euros ha sigut rebaixada a tan sols 10.

Els diners més ben invertits per al club ‘citizen’, que ha respirat alleujat al conèixer aquesta resolució del tribunal en la qual es contempla que no va incomplir el ‘fair play’ financer amb un excés fictici d’ingressos publicitaris per poder fitxar més jugadors i no va violar així una norma fixada per la UEFA des del 2011.

Sanció «anul·lada i reemplaçada»

A més, el TAS també ha indicat que les irregularitats comptables detectades ja havien prescrit. En la seva resolució, creu que la sanció contra el City, que posava en perill els pilars de l’ambiciós projecte esportiu liderat per Pep Guardiola (entrenador), Txiki Begiristain (secretari tècnic) i Ferran Soriano (CEO del club), «ha de ser anul·lada i reemplaçada», ja que la major part de les infraccions no s’han pogut demostrar o havien prescrit.

La UEFA en «pren nota»

El club anglès havia sigut castigat amb la prohibició de participar en les dues pròximes edicions (2020-21 i 21-22) de la Lliga de Campions, una decisió catastròfica tant en termes esportius –s’exposava a perdre les seves grans estrelles, com De Bruyne i Sterling, entre d’altres– com en l’aspecte econòmic, ja que podria haver deixat d’ingressar 200 milions d’euros en aquests dos pròxims anys.

Guardiola respira alleujat, perquè podrà retenir les seves estrelles (De Bruyne, Sterling...) en el nou projecte esportiu

Però el TAS ha acabat donant la raó al City, que havia sigut acusat de falsejar i inflar els ingressos que rebia dels seus patrocinadors, sobre tot Etihad, per poder incrementar, de manera artificial, el seu pressupost. I disposar així de més recursos per comprar jugadors, malgrat que això suposés incomplir les normes del ‘fair play’ financer.

Notícies relacionades

En un comunicat fet públic després de la decisió del tribunal d’arbitratge, la UEFA indica que en «pren nota» i admet que «moltes de les presumptes infraccions havien vençut a causa del període de 5 anys previst en els reglaments».

A menys d’un mes per rebre el Madrid en la tornada dels vuitens de final de la Champions (1-2 en l’anada per al City), Guardiola, que té contracte amb el club anglès fins al 2021, rep la millor notícia possible. Continuar competint a Europa.