DERBI TORINÈS

La Juventus albira el títol amb un Buffon de rècord

El vigent campió s'imposa per 4-1 en el derbi torinès i deixa el Lazio a 7 punts abans de rebre el Milà

El porter, de 42 anys, supera el rècord de partits disputats en la Serie A que tenia Paolo Maldini

jmexposito53991873 juventus  italian goalkeeper gianluigi buffon concedes a pen200704211644

jmexposito53991873 juventus italian goalkeeper gianluigi buffon concedes a pen200704211644 / MARCO BERTORELLO

2

La Juventus, líder de la Serie A, s’ha imposat aquest dissabte per 4-1 en el derbi contra el Torí (15è) i fa un pas més cap al títol, en un partit en què Gianluigi Buffon ha batut el rècord de més partits disputats en el campionat italià

Amb aquesta victòria, l’equip piemontès posa pressió al seu principal rival per l’‘scudetto’, la Lazio (2n), que tancarà dissabte rebent el Milan (7è). L’equip romà començarà el partit contra els ‘rossoneri’ a set punts de la Juventus, mentre que la diferència respecte a l’Inter, el tercer en discòrdia, és d’11 punts, abans que els d’Antonio Conte rebin el Bolonya (11è) diumenge.

Gran moment de Dybala

En el partit que obria la 30a jornada del campionat italià, la Juventus va demostrar que es troba en un gran moment de forma, particularment l’argentí Paulo Dybala, que amb prou feines va trigar tres minuts a obrir el marcador, amb una gran acció individual dins de l’àrea (3). El colombià Juan Cuadrado va ampliar diferències en el minut 29, amb un xut amb la dreta al pal des de dins de la zona de càstig.

L’estrella del Torí, Andrea Belotti, va retallar diferències just abans del descans al transformar un penal xiulat per mans del central holandès Matthijs de Ligt (45 +6), superant Gianluigi Buffon, que es va convertir aquest dissabte en el futbolista amb més partits disputats en la Serie A (648).

El porter, que al gener va fer 42 anys, estava empatat amb el defensa Paolo Maldini, amb 647 partits en la Serie A tots dos, des del mes de desembre, però no havia tornat a jugar un partit de la Serie A, que va estar suspesa del març a mitjans de juny per la pandèmia del nou coronavirus, tot i que sí que ho havia fet en la Copa d’Itàlia.

Debut el 1995

En total, i comptant totes les competicions, així com els partits disputats en els seus inicis a Parma, la temporada passada al París SG i les seves 175 internacionalitats amb Itàlia, Buffon compta amb 1.090 partits disputats en la seva carrera professional des que va debutar amb el Parma el 19 de novembre de 1995, contra el Milan.

A més de Buffon i Maldini, només Francesco Totti (619) i l’argentí Javier Zanetti (615) han disputat més de 600 partits en el campionat d’Itàlia.

Cristiano s’estrena de falta

Aquest gol va ser un dels pocs sobresalts en tot el partit per a una Juventus que va sentenciar en la segona part amb els gols del portuguès Cristiano Ronaldo, de magnífic cop franc directe, el primer gol de falta que aconsegueix el lusità amb la samarreta ‘bianconera’, i del francès Koffi Djidji, en pròpia porta, a l’intentar tallar una centrada des de l’esquerra del brasiler Douglas Costa.