LA CRISI DEL CORONAVIRUS

La federació espanyola d'atletisme demana ajornar els Jocs Olímpics de Tòquio

L'organisme considera que no es donen les «condicions mínimes necessàries» per preparar amb garanties la cita

segea52803875 tokyo  japan   16 03 2020   visitors wearing masks stand nex200317093932

segea52803875 tokyo japan 16 03 2020 visitors wearing masks stand nex200317093932 / FRANCK ROBICHON

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Real Federació Espanyola d'Atletisme (RFEA) ha emès aquest dissabte un comunicat en el qual «advoca per l' ajornament dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020» a l'entendre que no «es donen les condicions mínimes per poder preparar de manera adequada la gran cita per a la qual fa tants anys que treballen.

La Junta de Govern de la RFEA, atenent la veu majoritària dels atletes espanyols, advoca per l'ajornament dels Jocs Olímpics de Tòquio el 2020  pic.twitter.com/1Pkw4lGLCW— atletismoRFEA (@atletismoRFEA) March 21, 2020

«Les circumstàncies actuals ens porten a enfrontar-nos a un entorn global desafiant i sense precedents davant de les quals l'esport no pot ni ha de ser aliè. La principal i màxima prioritat de RFEA ha sigut i seguirà sent protegir la salut i la seguretat dels nostres atletes, entrenadors i de totes les persones que estan relacionades amb el nostre esport», assenyala la RFEA.

«Un moment clau»

Continua dient: «Des que el Govern d'Espanya va declarar l' estat d'alarma al nostre país, hem advocat per l'estricte compliment del que estableix el reial decret 643/2020 de 14 de març. Ens enorgulleix la demostració de compromís, responsabilitat i civisme de tota la família de l'atletisme espanyol des de l'inici d'aquesta emergència per contribuir decisivament a superar aquesta situació com abans millor».

Más informació (Auto)

Título notícia (Auto)

Título notícia (Auto)

Notícies relacionades

«Estem en un moment clau de la preparació dels nostres atletes que aspiren a competir en els Jocs Olímpics de Tòquio 2020 representant el nostre país. L'objectiu de tots ells, i també de la RFEA, és que puguin competir en les millors condicions possibles, però en cap cas comprometent ni arriscant ni la seva salut, ni el seu benestar», afirma.

Per tot això, la RFEA assegura que manté «un contacte permanent i pròxim» amb els seus atletes, entrenadors i la resta de les parts interessades «per abordar les seves preocupacions i conèixer de primera mà el seu estat de salut, les seves principals necessitats i demandes, dins d'un context en permanent canvi».