als jutjats

El Santos reclama al Barça 4,5 milions pel fitxatge de Neymar

El club brasiler considera que el Barcelona ha incomplert les clàusules del traspàs del brasiler

L'acord establia la disputa de dos amistosos entre els dos equips i només se n'ha jugat un

PSG’s Neymar celebrates after scoring his side’s second goal during the French League One soccer match between Lille and PSG at the Lille Metropole stadium, in Villeneuve d’Ascq, northern France, Sunday, Jan. 26, 2020. (AP Photo/Michel Spingler)

PSG’s Neymar celebrates after scoring his side’s second goal during the French League One soccer match between Lille and PSG at the Lille Metropole stadium, in Villeneuve d’Ascq, northern France, Sunday, Jan. 26, 2020. (AP Photo/Michel Spingler) / Michel Spingler (AP)

2
Es llegeix en minuts
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El club brasiler Santos ha reclamat al FC Barcelona els 4,5 milions d’euros de penalització que comporta, al seu parer, l’incompliment del contracte firmat pel fitxatge de Neymar, en què s’establia la disputa de dos partits amistosos, dels quals només se n’ha celebrat un, l’agost del 2013, al trofeu Joan Gamper. Els blaugranes van golejar llavors 8-0 l’equip sud-americà, amb la presència del futbolista brasiler, que ara milita en el PSG. El segon partit s’havia de celebrar al Brasil, però amb Neymar en la plantilla del Barça. Aquest amistós mai es va celebrar mentre aquest jugador era al Barça.

Els advocats del Santos, Leire López i Daniel Vosseler, van remetre el 29 de gener a les oficines del Barcelona un burofax «als efectes de reclamar» els 4,5 milions per l’incompliment de la clàusula sobre la disputa dels dos partits. La missiva afirma que han sigut «innombrables» els intents per part del club brasiler de «donar compliment als acords a què es va arribar» el 31 de maig del 2013, quan el Barça va fitxar Neymar, de manera que, «sense més dilació», es requereix l’execució de la clàusula de penalització, ja que «l’incompliment és del tot aliè a la voluntat del Santos i és imputable al Barcelona», segons el document a què ha tingut accés EL PERIÓDICO.

El Santos adverteix, en aquest escrit, el Barça que, si no desemborsa en el termini de cinc dies naturals des de la recepció del burofax la quantitat exigida, es procediria a exercir accions judicials per obligar l’entitat blaugrana a fer front a aquest pagament de 4,5 milions, «assumint» el Barcelona «totes les despeses que aquesta reclamació generi». La factura, segons precisa el mateix escrit, ja va ser entregada al club català.

Sense resposta

Notícies relacionades

Fonts del despatx Vosseler han assegurat a aquest diari que ningú de l’equip de Josep Maria Bartomeu s’ha posat en contacte amb ells. El termini perquè es procedís al pagament d’aquesta compensació ha expirat fa dies i, per tant, s’està estudiant la possibilitat de presentar una demanda. La manera i on es realitzarà aquesta acció encara s’ha de dilucidar. El 2017, el Santos ja va intentar, sense resultat, cobrar aquests diners.

El fitxatge de l’astre brasiler ha estat envoltat per la polèmica i encara hi ha causes judicials pendents. L’Audiència Nacional va enviar el juny de l’any passat a un jutjat de Barcelona el judici contra el futbolista i els seus pares per suposats delictes de corrupció en els negocis en relació amb els contractes que va formalitzar amb l’entitat culer per al seu fitxatge. La fiscalia sol·licita provisionalment dos anys de presó per a Neymar i cinc per a l’expresident del Barça, Sandro Rosell.

Temes:

Neymar Barça