SANCIÓ A RÚSSIA

Els atletes russos no implicats en casos de dopatge es preparen per competir a Tòquio 2020

El president del Comitè Olímpic rus afirma que els esportistes «nets» en casos de dopatge comptaran amb tot el recolzament jurídic per participar sota bandera neutral

dopaje-ruso

dopaje-ruso / ALBERTO PIZZOLI (AFP)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els atletes russos que no estan implicats en casos de dopatge es preparen amb tota normalitat per competir en els Jocs Olímpics de Tòquio 2020 sota bandera neutral.

L’AMA (Agència Mundial Antidopatge) va sancionar Rússia per haver manipulat les analítiques d’atletes implicats en casos de dopatge als laboratoris de Moscou del gener passat. La sanció impedeix que Rússia pugui participar en competicions esportives durant quatre anys i, per tant, els atletes russos no podran competir en els Jocs Olímpics de Tòquio 2020 ni en els Jocs d’Hivern de 2022, i tampoc en el Mundial de Qatar 2022. 

No obstant, el Comitè Olímpic rus ha traslladat el missatge que continuen els preparatius per als esportistes que no estiguin involucrats en la sanció de l’AMA, que són aquells que estan lliures de penalitzacions.

Notícies relacionades

Stanislav Pozdniakov, president del Comitè Olímpic rus, ha expressat que aquells atletes que estiguin «nets» en casos de dopatge comptaran amb tot el recolzament jurídic perquè puguin competir sense problemes sota bandera neutral. 

Competicions esportives a Rússia

El ministre d’esports del govern rus, Pavel Kolobkov, ha comentat que els esdeveniments esportius que ja havien sigut programats amb temps, i sobretot abans de la sanció de l’AMA, es disputaran sense problemes a Rússia. Kolobkov ha apel·lat a l’empatia de les diferents federacions internacionals esportives perquè puguin deixar que Rússia aculli competicions esportives.