actualitat blanca

Bale torna i Lucas Vázquez es trenca un dit al caure-li un pes a sobre

El jugador gal·lès va compartir entrenament amb els seus companys després de la polèmica de la bandera

rpaniagua50999813 files  in this file photo taken on august 24  2019 real madr191121194532

rpaniagua50999813 files in this file photo taken on august 24 2019 real madr191121194532 / GABRIEL BOUYS

3
Es llegeix en minuts

No vesteixo la samarreta del Madrid des del5 d’octubre, quan l’equip blanc es va enfrontar amb el Granada i la seva aportació en aquest curs es limita a dos gols (els dos davant delVila-real  en la tercera jornada) i dues assistències, xifres tan pobres com habituals en Gareth Bale, l’home de les mil insolències, l’astre que prioritza el golf i la seva selecció al club que li paga 14,5 milions nets per temporada. 

El jugador més ben pagat del Madrid va tornar a entrenar-se aquest dijous amb els seus companys a Valdebebas. Va tornar dimecres després de segellar el bitllet per a l’Eurocopa amb Gal·les i aquest dijous es va retrobar amb els seus companys a les 11.00 hores com si res especial hagués ocorregut. Però la tempesta Bale s’ha instal·lat a la capital. És un temporal recurrent, tot i que aquesta vegada sembla més fort que mai. La bandera de la vergonya que va exhibir amb eufòria després del triomf davant d’Hongria és l’última ofensa d’un llarg historial.

Evitar guerres

El Madrid prepara el duel amb la Reial Societat d’aquest dissabte (21.00 h) en el Bernabéu amb Bale acaparant els focus. La idea del club és no exagerar el conflicte i evitar més guerres. Florentino Pérez ha mantingut sempre una bona relació amb Bale des del seu fitxatge el 2013. Tot i que la seva nota global és decebedora, la seva bona actuació en algunes finals li ha permès maquillar un rendiment molt per sota del que correspondria al que es va considerar successor de Cristiano Ronaldo. 

L’esbroncada està assegurada en el Bernabéu si el gal·lès juga davant de la Reial

Aquesta realitat és tan evident que cap club important s’ha interessat pel gal·lès, que només va estar a prop de marxar a la Xina. El jugador no es planteja sortir al gener. La porta del Tottenham de Mourinho sembla l’única opció possible. «El millor regal són els jugadors que són aquí. No necessito nous reforços. Només necessito conèixer-los millor», va afirmar el lusità aquest dijous.

La mà de Zidane

També existeix expectació per veure com reaccionarà Zidane, el tècnic que va exigir la seva marxa a l’estiu. «Millor avui que demà», va arribar a dir el francès, que sempre ha reconegut la qualitat del gal·lès, però sense considerar-lo una estrella. Per exemple, va ser suplent a la final de la Champions de Cardiff-2017 i en tots els encreuaments de la competició europea que va acabar amb el títol a Kíev-2018. 

Notícies relacionades

Després de jugar dos partits amb la seva selecció no hi ha dubte que Bale està en plenes condicions. Si Zidane no el convoca davant de la Reial Societat, el foc s’avivaria encara més. El més probable és que entri a la llista i es jugui el lloc de titular amb Rodrygo, la nova sensació blanca.

Si finalment juga, sigui l’onze o de recanvi, sembla assegurat l’esbroncada d’un Bernabéu que està fart de les faltes de respecte del seu jugador. Tampoc seria un drama per a Gareth, que ni s’immuta per no saber el nom del primer ministre britànic. La seva ordre de prioritats està clara i el seu passotisme, més que demostrat. 

Lucas Vázquez es trenca el dit d’un peu

No és que tingués excessiu protagonisme últimament, però Zidane va perdre ahir <strong>Lucas Vázquez,</strong> que només havia jugat un dels sis últims partits de Lliga, precisament l’últim contra l’Eibar. L’extrem té una fractura a la falange distal del primer dit del peu esquerre. El jugador gallec va patir la lesió al caure-li un pes quan estava entrenant extra al gimnàs. Lucas Vázquez es perdrà el partit de demà contra la Reial i els pròxims davant del PSG i Alabès. El temps de baixa podria rondar un mes, però dependrà de la seva tolerància al dolor.