EL PARTIT DEL RCDE STADIUM

Un Espanyol fràgil encadena el sisè fracàs a Cornellà

L'equip periquito es va avançar amb un gol de penal de Marc Roca però el València va remuntar en la segona meitat

rpaniagua50703036 graf822  barcelona  02 11 2019   el delantero del rcd espany191102142341

rpaniagua50703036 graf822 barcelona 02 11 2019 el delantero del rcd espany191102142341 / Andreu Dalmau

4

El pitjor Espanyol a casa de la història segueix acumulant derrotes a Cornellà. En el sisè partit de Lliga al seu estadi es va tornar a repetir el resultat de sempre: derrota. No n'hi va haver prou amb una notable primera part per aconseguir una cosa positiva davant el València. L'equip periquito es va descompondre després del descans i va llançar per la borda l'avantatge aconseguit amb el gol de penal de Marc RocaParejo Maxi Gómez, amb un cop de cap a 10 minuts del final, van certificar la remuntada (1-2) davant un rival enfonsat que visitarà l' Atlètic abans de l'aturada de novembre. El panorama és molt preocupant.

Amb un terç de Lliga consumit, a l'Espanyol no li queda cap altra que centrar-se en aconseguir la permanència. Vuit punts en 12 jornades és un registre penós que obliga a la reflexió. Són ja massas decepcions, especialment a Cornellà, on aquest dissabte es van tornar a sentir tímides xiulades al final del partit.  David Gallego, ja no hi és; va ser acomiadat fa gairebé un mes després de caure a Mallorca. L' efecte Machín ha sigut massa efímer, gairebé imperceptible a la Lliga, amb 3 punts de 12 de possibles. Si el Leganés derrota l'Eibar el diumenge, els periquitos conclouran la jornada com cuers.

Vargas, suplent

Va sorprendre el tècnic amb un xut en la seva alineació. De l'onze tipus que s'entreveu amb el sorià, es va quedar a fora Vargas, el fitxatge més car de la història periquita. Va costar 10,5 milions el davanter argentí, que va començar a la banqueta i va ser fatal quan va saltar a la gespa. El seu lloc el va ocupar un altre jugador mediàtic de la plantilla: Wu Lei. Els seus compatriotes van poder disfrutar d'una bona versió del seu ídol en un partit amb un horari ideal per al mercat oriental, on l'Espanyol té més impacte que el Barça o el Madrid.

«Vam fer moltes coses bones i una primera part excel·lent, però la derrota ho tapa tot», diu Machín

«Vam fer moltes coses bones

Tres dies després de la clara derrota a San Mamés, s'esperava una reacció. Era obligatori donar un pas endavant i acabar d'una vegada amb la maledicció a casa. L'afició demanava una alegria davant d'un rival atractiu que venia d'empatar davant del Sevilla, però va acabar portant-se una altra  derrota. Les bones sensacions del primer temps no van tenir continuïtat i va acabar consumant-se una nova catàstrofe.

Ensurt de Cheryshev

Tot i que el primer ensurt el va protagonitzar el València amb una ocasió claríssima de Cheryshev, l'Espanyol va convèncer fins a l'equador del partit. Hi va haver sort en aquesta acció del rus, que es va plantar sol davant de Diego López. Per sort, li va tocar definir amb la cama dreta, mal tema en un esquerrà tancat como l'exjugador del Madrid (m. 7). El xut va anar fora, els periquitos van respirar i es van animar. En només 10 minuts, els blanc-i-blaus van llançar cinc córners. En un d'ells Darder va estar a prop de batre  Cillessen amb una volea (m. 8).

Marc Roca, al centre, celebra el gol que suposava l'1-0 per a l'Espanyol / Efe

L'ímpetu local va trobar el premi en un penal per uns innocents mans de Kondogbia que va transformar Marc Roca (m. 31). El del planter va segellar el primer gol d'un jugador de l'Espanyol a casa a la Lliga. L'anterior l'havia marcat Zaldúa, lateral de la Reial Societat, a pròpia porteria. El guió es posava favorable per als plans de Machín, que disfruta defensant el tresor de l'avantatge. No va poder fer el mateix a Bilbao, on la llibreta es va ensorrar per la via ràpida amb els gols de Muniain. Contra el València també arribarien les desgràcies.

Petita empenta

Tot es va posar en contra en una segona part lamentable dels periquitos. L'Espanyol es va salvar de miracle del penal gràcies al VAR en una acció de Darder sobre Diakhaby precedida d'unes mans del central (m. 54). La sort no va acompanyar en cap altra pena màxima per un petita empenta de Víctor Gómez sobre Rodrigo que Parejo no va desaprofitar (m. 69). Ese golpe acabó de desestabilitzar a un equip fràgil que va tornar a exhibir la seva pitjor cara en el desenllaç del duelo.

❌➖➖✅✅➖❌➖✅ 13/27 PUNTOS 3 VICTORIAS 4 EMPATES NOMÉS 2 DERROTAS¡El @valenciacf sigue sumant des de l'arribada de Celades! pic.twitter.com/6hgz6LyVD4— LaLiga (@LaLiga) 2 de novembre de 2019

Rodrigo i Kondogbia acariciaron el segon gol d'un València que olió la sangre y no va malgastar la seva oportunitat. L'Espanyol trontollava atapeït de ferides i Maxi Gómez va culminar la remuntada amb un cop de cap letal. “Que ningú es pensi que ens vam voler fer enrere. La clau va ser el penal que va causar l'empat. Vam fer una primera part excel·lent, però tot queda tapat per la derrota”, va reflexionar Machín.

Espanyol, 1; València, 2

ESPANYOL: Diego López (5); Naldo (5), Bernardo (4), David López (5); Víctor Gómez (4), Víctor Sánchez (6), Marc Roca (7), Pedrosa (6); Wu Lei (6), Darder (6); Ferreyra (4). Entrenador: Pablo Machín (4). Canvis: Vargas (4) per Wu Lei (m. 65); Campuzano (5) per Ferreyra (m. 73); Granero (sc) per Darder (m. 78).

VALÈNCIA: Cillessen (6); Wass (5), Garay (6), Diakhaby (7), Jaume Costa (5); Ferran Torres (5), Parejo (7), Kondogbia (5), Cheryshev (4); Rodrigo (8), Maxi Gómez (7). Entrenador: Albert Celades (7). Canvis: Vallejo (6) per Cheryshev (m. 63); Sobrino (6) per Ferran Torres (m. 63); Gayá (sc) per Sobrino (m. 88).

GOLS: 1-0 (m. 31) Marc Roca, de penal per mans de Kondogbia; 1-1 (m. 69), Parejo, de penal per petita empenta a Rodrigo; 1-2 (m. 80) Maxi Gómez, de cap.

ÀRBITRE: Pizarro Gómez, cast-manxec.

TARGETES: Kondogbia (m. 29)

ESTADI: RCDE Stadium.

ESPECTADORS: 18.428.