DUEL EN L'ATLETISME

El 'running' es cobreix de dol per la mort de 'Súper Paco'

Tenia 81 anys i era l'atleta popular més conegut d'Andalusia

super-paco

super-paco

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Francisco Contreras, també conegut com a ‘Súper Paco’, va morir dimarts als 81 anys a causa d’un càncer. Era el corredor popular més famós d’Andalusia. La mort ha omplert de dol tot el ‘running’, ja que les seves gestes havien travessat les fronteres andaluses.  El corredor malagueny era un habitual de les curses de llarga distància, les de més de 100 quilòmetres. ‘Súper Paco’ es va interessar pel món dels ‘trails’ a partir dels 60 anys i es va convertir en tot un referent en les competicions. La seva indumentària amb els garrots a la mà va ser un dels signes més característics de Contreras

‘Súper Paco’ lluitava contra un càncer d’esòfag des de l’estiu, i finalment no l’ha pogut superar. L’Ajuntament de Cártama ha certificat la seva mort i de seguida les xarxes socials s’han omplert de mostres de dolor.

Passión pel ‘running’

Notícies relacionades

Contreras va començar a participar en els ‘trails’ quan després d’una revisió mèdica li va sortir el colesterol alt. ‘Súper Paco’ va canviar la dieta i va començar a practicar esport. Va ser el ‘running’ el que el va acabar d’enamorar en la seva vellesa. Va participar en múltiples curses de fons, com per exemple l’Ultra Trail de Mont Blanc, la Volta Cerdanya Ultrafons i l’Ultra Trail Sierra de Bandoleras.

Al llibre escrit pels seus fills, ‘Súper Paco. Kilómetros de vida’, s’explica que Francisco Contreras corria 40 quilòmetres a la nit una vegada a la setmana. A més, ‘Súper Paco’ participava en les curses amb calçat que no era adequat per córrer, i tampoc portava la roba específica per al ‘running’. No obstant, això mai va ser un impediment perquè l’andalús competís i acabés les carreres en què participava. El món del ‘running’ espanyol plora la seva mort.