oposicions a palencia

L'exatleta Marta Domínguez intenta de nou ser policia local

jmexposito22619929 madrid  04 06 13  marta dominguez  atleta y senado160108130008

jmexposito22619929 madrid 04 06 13 marta dominguez atleta y senado160108130008

2
Es llegeix en minuts
Efe

L’exatleta i exsenadora de Palència Marta Domínguez Azpeleta, que va ser sancionada per dopatge i va perdre, entre altres títols, el seu or en el Mundial del 2009, opta ara a una de les 42 places convocades per l’Ajuntament de Palència per a la Policia Local a les quals es presenten 574 aspirants.

El seu nom apareix en la llista definitiva d’admesos publicada a la web de l’Ajuntament de Palència, que ha convocat 42 places de Policia Local a Palència, 31 mitjançant oposició lliure (torn al qaual es presenta l’exatleta) i 11 places per al torn de mobilitat per concurs oposició.

Marta Domínguez haurà de presentar-se a la primera prova, l’examen teòric, divendres 18 d’octubre al Campus Universitari de la Yutera de Palència, i haurà de contestar a 50 preguntes tipus test i competir amb els altres 573 aspirants. Després haurà de realitzar un examen psicotècnic, i superar les proves físiques i el reconeixement mèdic que li obririen la porta del cos de la Policia Local de Palència.

Segon intent

L’exatleta ja va intentar, sense èxit, formar part de la Policia Local de Palència presentant-se a la convocatòria realitzada el 2018, i abans va aspirar a entrar en el Cos Nacional de Policia, presentant-se a unes oposicions que va superar amb excel·lent en les proves físiques però va suspendre en la part teòrica.

Distincions i honors que a poc a poc se li han anat retirant després de nombroses clatellades judicials i de la decisió del Tribunal d’Arbitratge Esportiu (TAS) de sancionar-la el 2015 durant tres anys per dopatge i anul·lar tots els resultats obtinguts des del 5 d’agost del 2009 fins al 8 de juliol del 2013.

Marta Domínguez, en l’europeu de Barcelona 2010 / JORDI COTRINA)

Ídol caigut al seu poble

Amb aquesta sanció, Marta Domínguez, fins llavors considerada com una de les millors atletes espanyoles de la història (quatre ors, tres plates i tres bronzes) perdia les medalles d’or i plata que havia guanyat a Berlín i en l’Europeu de Barcelona, però també el recolzament dels de Palència i de les seves institucions, que van començar a qüestionar-se si mereixia tots els honors que li havien concedit.

Notícies relacionades

També va perdre el recolzament dels seus companys de partit (havia sigut portaveu del Partit Popular de l’Ajuntament de Palència des del 2003 fins al 2007 i senadora des del 2011 al 2015, on va exercir com a portaveu d’Educació i Esport) que la van retirar de les llistes del PP de Madrid en les eleccions generals del 2015, pocs dies abans de conèixer-se la decisió del TAS.

Fins i tot el Consell Superior d’Esports li va retirar la seva condició d’esportista d’alt nivell i va perdre una llarga batalla legal amb l’última clatellada del Tribunal Suprem que va rebutjar el seu recurs perquè es condemnés la Federació Internacional d’Atletisme (IAAF) per vulnerar el seu dret a la intimitat i a la protecció de dades personals.