LA JORNADA DE LLIGA

Un Espanyol desastrós torna a ensopegar a Mallorca

L'equip periquito cau a la penúltima plaça i Gallego queda entre l'espasa i la paret

rpaniagua50269170 graf5831  palma de mallorca  06 10 2019   el jugador del rcd191006132526

rpaniagua50269170 graf5831 palma de mallorca 06 10 2019 el jugador del rcd191006132526 / CATI CLADERA

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

L’Espanyol no va saber aprofitar l’impuls del triomf europeu a Moscou i va tornar a ensopegar a la Lliga. La segona part de Rússia va ser flor d’un dia. La realitat va retornar amb un partit desastrós a Mallorca (2-0) que deixa l’equip periquito penúltim, immers en una dinàmica negativa que podria carregar-se el tècnic David Gallego durant l’aturada internacional. Els blanc-i-blaus només han guanyat un partit en vuit jornades, caminen sense rumb i el panorama és descoratjador. L’última derrota contra un acabat d’ascendir, amb 10 titulars que jugaven a Segona l’any passat, és el colofó a un començament que iguala les xifres de l’equip amb Mauricio Pochettino el 2012. L’argentí va acabar acomiadat al novembre. Pablo Machín ja sona amb força com a recanvi de Gallego.

Ni a casa ni a fora. Fins a la cita d’aquest diumenge a Palma, l’Espanyol s’havia mostrat solvent com a visitant. Aquesta era l’única fortalesa que permetia a Gallego ser optimista. El tècnic va rebre una vida extra per a aquesta setmana després del daltabaix davant elValladolid, que suposava la quarta derrota a Cornellà en quatre duels.

Un grup fràgil

L’equip va demostrar el seu compromís en el xoc europeu amb un meritori triomf, però va tornar a esvair-se tres dies després. La jugada del segon gol, amb la indefinició de Lluís López i l'incomprensible desallotjament de Víctor Sánchez reflecteix a la perfecció l’estat d’ànim d’una plantilla fràgil que s’ensorra al més mínim cop.

Els gols de Budimir i Salva Sevilla castiguen un Espanyol sense rematada ni contundència

Conscient de la bona imatge de Moscou, Gallego va optar per tocar el menys possible en el seu onze malgrat el cansament acumulat. La plantilla va viatjar directament des de Rússia a Palma sense passar per Barcelona i va preparar el duel a la ciutat esportiva del Mallorca divendres i dissabte. Nou dels 11 titulars van començar també al camp del CSKA, on no havia guanyat abans cap club espanyol. Campuzano, en lloc del lesionat Calleri, i Lluís López, al lloc del sancionat Calero, van ser les dues úniques novetats.

Aviat es va veure que el partit no seria cap meravella. Es tractava d’un duel d’urgències entre el penúltim, un Mallorca que bastant té amb oferir una imatge digna a Primera, i l’antepenúltim, un Espanyol en flames que després del partit ja ocupa el segon lloc per la cua. Una dada resumeix la humilitat del rival: 8 dels 11 jugadors del bloc de Vicente Moreno estaven a Segona B fa dos anys. Una desena lluitaven en la categoria de plata el curs passat.

Cúmul de desgràcies

Notícies relacionades

Una vegada més, no hi va haver notícies ofensives de l’Espanyol en el primer temps. No va tirar ni una vegada a porta l’equip periquito en aquell període, en què només es va acostar a la meta de Reina amb una acció personal de Wu Lei, massa accelerat i precipitat (m. 19). Tampoc va fer res de l’altre món el Mallorca, però va saber aprofitar el seu moment en una incorporació de Sastre per la dreta culminada per Budimir (m. 37). Tant Pedrosa com Lluís López van estar massa tous en una jugada que va penalitzar massa.

Li tocava remar novament a l’Espanyol després del descans. Necessitava afegir una marxa més al seu joc per evitar una altra desfeta. Una ocasió de Campuzano, la primera en tota la trobada (m. 52), va aportar alguna cosa d’esperança, però va ser un miratge. Salva Sevilla, un vell conegut dels periquitos, va assestar el cop definitiu a l’aprofitar un cúmul de desgràcies que denoten la situació d’un Espanyol tocat i enfonsat.

Mallorca, 2; Espanyol, 0

<strong>ESPANYOL</strong>: Diego López (5); Corchia (5), David López (5), Lluís López (3), Pedrosa (4); Víctor Sánchez (3), Marc Roca (4), Granero (4); Wu Lei (3), Campuzano (6), Vargas (4). Entrenador: David Gallego (4). Canvis: Naldo (4) per David López (m. 61), Piatti (sq) per Vargas (m. 74); Melendo (sq) per Marc Roca (m. 77).