ANUNCI OFICIAL

L'Iran permetrà a les dones assistir a partits de la selecció de futbol

La mesura es produeix setmanes després del suïcidi de 'la noia blava', una jove condemnada per haver anat a veure un partit de futbol

An Iranian woman watch a football match with her friends at a cafe in Tehran, Iran September 15, 2019. Picture taken September 15, 2019. Nazanin Tabatabaee/WANA (West Asia News Agency) via REUTERS   ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY.

An Iranian woman watch a football match with her friends at a cafe in Tehran, Iran September 15, 2019. Picture taken September 15, 2019. Nazanin Tabatabaee/WANA (West Asia News Agency) via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. / WANA NEWS AGENCY (VIA REUTERS)

1
Es llegeix en minuts
Agencias

L’Iran permetrà que les dones entrin als estadis de futbol per veure partits de la selecció masculina. Així ho ha anunciat aquest dijous el ministre d’Esports, Masoud Soltanifar, després del ressorgiment del debat sobre la discriminació de gènere en esdeveniments esportius. La mesura arriba tot just dues setmanes després que la jove Sahar Khodayari se suïcidés després de ser condemnada a sis mesos de presó per assistir a un partit de futbol.

«S’han fet tots els preparatius necessaris perquè les dones [...] puguin entrar als camps de futbol», ha explicat Soltanifar, que ha limitat «inicialment» l’abast d’aquesta mesura als partits de la selecció nacional.

Les autoritats han habilitat ja entrades, lavabos i zones separades per a dones a l’Estadi Azadi de Teheran, on l’Iran juga la majoria dels seus partits i on se celebraran a l’octubre els partits de classificació per al pròxim Mundial.

El ministre també ha confirmat que hi haurà un desplegament addicional de policies perquè les dones puguin entrar i sortir de les instal·lacions amb seguretat.

Notícies relacionades

El president de l’Iran, Hassan Rouhani, s’ha mostrat partidari d’aixecar la discriminació d’accés a les dones en vigor des de la Revolució Islàmica de fa quatre dècades, però la cúpula conservadora ha frenat durant aquests últims anys qualsevol avenç.

El suïcidi de Sahar Khodayari, coneguda com ‘la noia blava’, ha revifat el debat. La FIFA va amenaçar de sancionar l’Iran, fins i tot expulsant la seva selecció del pròxim Mundial, si la discriminació continuava en vigor.