els resultats d'una entitat esportiva

El Barça es posa en clau venedora per quadrar els seus comptes

El club es fixa com a objectiu reduir la seva massa salarial fins al 53% dels ingressos

L'entitat espera superar els 1.000 milions de facturació la temporada 2020

jdomenech49733377 entrevista bartomeu en bar a tv  bar a studios  foto  valent190906190225

jdomenech49733377 entrevista bartomeu en bar a tv bar a studios foto valent190906190225 / Valenti Enrich

2
Es llegeix en minuts
Max Jiménez Botías

El pressupost de compra de jugadors ja està tancat per a la temporada 2019/2020. No hi haurà noves incorporacions. Però el que no està tancat és el de sortida de jugadors. El FC Barcelona està en clau venedora de jugadors per quadrar els seus comptes, segons han posat de manifest aquest dijous el director general del club, Òscar Grau, i el responsable financer del club, Enric Tombas.  

El Barça s’ha posat l’objectiu de reduir la seva massa salarial fins al 53% dels ingressos el 2020, la qual cosa significa passar dels 525 milions d’euros que aquesta partida va suposar la temporada passada, als507 milions que s’han pressupostat per a la vinent. Es tracta d’una reducció de 184 milions, que majoritàriament corresponen a la sortida de jugadors. «Ens proposem tenir una plantilla més curta per a la temporada vinent, per la qual cosa es produiran sortides de jugadors», ha apuntat Grau. 

La massa salarial és la partida més voluminosa en els comptes del FC Barcelona; va significar el 61% dels ingressos, comptant només el futbol, i es pretén reduir dins dels paràmetres més baixos que fixa la UEFA, organisme que dona un marge d’entre el 70% i el 50%. 

Aquest objectiu s’inclou en la mateixa planificació en què el Barça es proposa comptar amb els millors jugadors per al primer equip. «Volem ser el club que guanya més títols i no el que millors resultats esportius té», ha assenyalat Tombas. «I això és perquè destinem molts diners a reforçar l’equip. Els nostres socis demanen resultats, no dividends», ha precisat.  Però això no impedeix que es procedeixi a la venda dels jugadors que no acabin d’encaixar en la disciplina esportiva. En aquest sentit, Grau ha esmentat la sortida de Marlon al Zenit de Sant Petersburg i la del colombià Yerry Mina.

Benefici esperat 

Notícies relacionades

El club es proposa tancar el pròxim exercici amb un benefici net de 14 milions d’euros, davant dels 4 milions registrats en l’última temporada. S’arriba a aquest resultat després d’una previsió d’ingressos de 1.047 milions d’euros. És la primera vegada que l’entitat supera els 1.000 milions, però també serà la primera vegada que supera en una xifra similar (1.007 milions) el pressupost de despesa. Destaca l’increment de despeses generals, però no el de la massa salarial.

El club sí que incrementarà altres partides salarials, principalment la comercial, amb el desenvolupament del projecte de botigues pròpies on es porta a terme la venda de material esportiu, que en l’última temporada han reportat ingressos de 63 milions d’euros i resultats de 23 milions.