L'AUTÒPSIA DE L'EXESQUIADORA

El primer examen del cos de Blanca no dona dades concloents

Els investigadors esperaran a disposar del resultat de diverses proves per determinar la causa de la mort

La família trasllada el cadàver a Cercedilla, on se celebrarà un tanatori obert al públic de les 9 a les 21 hores

zentauroepp49704865 soc blanca190906192704

zentauroepp49704865 soc blanca190906192704 / JuanJo Martin

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

S’haurà d’esperar per saber la causa de la mort de Blanca Fernández Ochoa. L’elaboració de l’informe de l’autòpsia del cadàver de la medallista s’està allargant més del previst davant les dificultats d’obtenir dades concloents. Els investigadors, que preveien tenir acabada una versió preliminar per al migdia d’aquest divendres, han optat per esperar a tenir els resultats d’algunes anàlisis, que encara podrien tardar «hores o dies», per donar una versió definitiva quan s’aclareixin tots els dubtes.  

Malgrat que el cos es trobava en avançat estat de descomposició, les primeres anàlisis van descartar que Blanca patís una mort violenta, ja fos per intervenció d’una tercera persona o per una caiguda. Ara només queda determinar si va ser una mort natural o voluntària. El fet que a la motxilla hi hagués alguns medicaments que prenia habitualment ha alimentat aquesta última teoria, però els forenses no han pogut corroborar-la encara.

Entrega del cos 

El retard en la confecció de l’informe no ha sigut obstacle perquè la família hagi pogut retirar el cadàver de l’Institut Anatòmic Forense de Madrid i traslladar-lo al tanatori de Cercedilla. El jutge de Collado Villalba, que porta el cas, va donar l’autorització per a l’entrega del cos al donar per acabats els treballs de l’extracció de les mostres necessàries per a l’autòpsia.

Al tanatori de Cercedilla es durà a terme la vetlla entre les 9 del matí i les 21 hores de la nit d’aquest dissabte, obert al públic per desig exprés de la família. «Volem que hi vagi tot el poble, si així ho desitja, ja que tots es van bolcar en la seva recerca», explicava a aquest diari Adrián Federighi.

Tant el ministre de Cultura i Esport en funcions, José Guirao, com la presidenta del Consell Superior d’Esports (CSD), Maria José Rienda, han anunciat que acudiran al tanatori «a acompanyar la família» i és previsible que ho facin moltes altres autoritats.

Medalla de la Comunitat

La presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, ha anunciat que en les pròximes setmanes atorgarà a l’exesquiadora la medalla de la Comunitat de Madrid en reconeixement a la seva trajectòria i a la seva aportació a l’esport espanyol.

Després de la vetlla es procedirà a la incineració del cos i la família, ja en la intimitat, escamparà les cendres per la serra de Guadarrama. «El comiat el farem en família. Ella volia que la incineressin i que les restes s’escampessin per Siete Picos, que era la seva muntanya preferida. Farem una bonica excursió tots els germans i riurem una mica, com a ella li agradava», ha comentat Lola, una de les germanes de la morta.

Notícies relacionades

La portaveu del Govern en funcions, Isabel Celaá, ha transmès també les condolences de l’Executiu a la família. «Les tristes circumstàncies» de la mort de Blanca Fernández Ochoa «no entelen en absolut la importància dels seus actes a l’esport», ja que va ser la primera espanyola en aconseguir una medalla olímpica, ha destacat a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres.