GIRONA - SPORTING (1-1)

El Girona reacciona a temps i evita una ensopegada més seriosa davant de l'Sporting (1-1)

Borja equilibra al minut 90 un gol marcat pels asturians al 87

jdomenech49484249 girona    futbol girona   sporting  18 08 2018 foto joan cas190818211832

jdomenech49484249 girona futbol girona sporting 18 08 2018 foto joan cas190818211832 / ICONNA

2
Jordi Danés

El Girona va controlar la situació en un partit estrany en què gairebé tot va passar a la segona part i molt especialment al tram final, com el 0-1 de l’Sporting (m. 87) i l’1-1 de Borja García (m. 90), dos gols que van donar pas a set minuts de temps afegit amb un Montilivi incandescent on els blanc-i-vermells van intentar per tots els mitjans, però sense èxit, trobar el 2-1. No hauria sigut just, ja que els asturians, amb deu des del minut 57,van fer mèrits per no sortir de buit del camp del Girona en un duel on els locals van anar clarament de menys a més.

No va ser una bona primera part del Girona, que va estar gairebé tots els 45 minuts sota el control de l’Sporting. Unzué va sortir amb una defensa de tres, però amb Maffeo i Mojica excessivament retardats, els blanc-i-vermells a penes van aparèixer en atac. Van ser els asturians que van tenir les úniques ocasions de gol del primer acte.

Millora després del descans

El porter Juan Carlos, que va deixar Bounou a la banqueta, va sortir al rescat per salvar el 0-1 de Pablo Pérez (m. 6) i en altres arribades clares dels visitants, ni Djuka (m. 24 i m. 45) ni Pablo Pérez (m. 44) van encertar en la rematada final.

El Girona va millorar després del descans. Aday va donar molta més profunditat que Mojica pel carril esquerre. Borja va tenir l’1-0 a les botes, però Mariño va fer una gran parada descomunal quan ja es cantava el gol (m. 51).

Els jugadors del Girona celebren l’empat de Borja. / JOAN CASTRO ICONNA

Expulsió de Damián

El VAR va semblar aplanar el partit als locals quan va avisar Trujillo Suárez d’una entrada de vermella de Damián Pérez sobre Borja García (m. 57). I malgrat que l’Sporting es va haver de replegar per protegir-se de l’allau local mentre Unzué va posar al camp Gumbau i Samu Saiz, el cert és que els asturians van donar quatre avisos molt seriosos: Djuka va fer lluir per dues vegades Juan Carlos (m. 70 i 82) i Aitor va rematar al travesser (m. 83) abans de marcar el 0-1, que semblava l’estocada definitiva.

El Girona va tornar a la càrrega i va trobar el premi a la insistència després d’una jugada molt ben trenada entre Samu Saiz, Marc Gual i Borja García, resolta per aquest últim. Els set d’afegit (canvis, VAR i pausa d’hidratació) van ser un atac i gol dels locals, però l’Sporting va tancar bé les seves files i no es va deixar sorprendre.

GIRONA, 1 - SPORTING, 1

<strong>Girona:</strong> Juan Carlos; Alcalá (Samu Saiz, m. 66), Juanpe, Ignasi Miquel; Maffeo, Diamanka (Gumbau, m. 66), Granell, Mojica (Aday, m. 46); Borja García, Jairo; Gual.