EFEMÈRIDE BLANC-I-BLAVA

L'Espanyol ret homenatge a Jarque

Aficionats, excompanys i amics es congreguen a la porta 21 del RCDE en el 10è aniversari de la mort de l'etern capità

rpaniagua49368617 barcelona   08 08 2019   deportes  homenaje al ex capit n pe190808170830

rpaniagua49368617 barcelona 08 08 2019 deportes homenaje al ex capit n pe190808170830 / JORDI COTRINA

2
Es llegeix en minuts

Aquest dijous s’han complert 10 anys de la mort de Dani Jarque, l’etern capità de l’Espanyol. En la seva memòria, el RCD Espanyol de Barcelona ha organitzat un acte commemoratiu perquè tots els aficionats puguin participar en l’homenatge del club. 

La porta 21 del RCDE Stadium ha estat oberta de les deu del matí a les dues de la tarda. Al voltant de 200 seguidors s’han acostat a la zona per presenciar l’acte d’homenatge i deixar flors davant l’estàtua de Jarque, que va morir d’un infart el 8 d’agost del 2009 a Coverciano (Itàlia), on estava concentrat l’equip periquito.

A les dotze del migdia ha arribat la família de l’etern capità, així com jugadors i companys de vestidor, futbolistes del primer equip i representants institucionals de l’entitat, per fer l’entrega floral i els parlaments.

"Un valor etern"

Com a representant de la família, Xavier ‘Màgic’ Díaz ha dedicat a Jarque unes emotives paraules: "Són 10 anys que els recordo cada dia. El 21 ens acompanya a qualsevol lloc. Per a la família això és un valor etern". ‘Màgic’ també s’ha referit a la Martina, la filla de l’etern capità. "Respira espanyolisme. Ens acompanya moltes vegades a l’estadi. Potser algun dia és capitana del femení", ha dit.

El vicepresident del club, Carlos García Pont, ha recordat Dani com una persona humil. "Es guanyava amics en tots llocs. Era treballador i ambiciós. I això és el RCD Espanyol de Barcelona. Dani Jarque, sempre amb nosaltres".

L’energia de Dani

Notícies relacionades

Per la seva banda, i en nom dels excompanys d’equip, Moisés Hurtado també ha intervingut en els parlaments: "Estic convençut que has deixat la teva energia a la Ciutat Esportiva que tant honor et fa. Et vam estimar i t’estimarem".

A les 12.30 h, ha arribat Joan Francesc Leiva muntat a la seva bicicleta i ha entregat el braçalet de capità a la família de Jarque. Leiva és un periquito que, coincidint amb el 10è aniversari de la mort de Jarque, es va proposar recórrer amb bicicleta la distància que separa Coverciano (Itàlia) del RCDE Stadium en 21 etapes.

Temes:

Espanyol