lliga 1, 2, 3

El Girona arrenca amb l'objectiu clar de tornar a Primera

Diamanka és el cinquè reforç a Montilivi després de Maffeo, Izquierdo, Gual i Juan Carlos

diamanka-2

diamanka-2

3
Es llegeix en minuts
Jordi Danès

El Girona de Juan Carlos Unzué ha començat a rodar aquesta setmana encara amb moltes incògnites per resoldre quant a entrades i sortides. El que sembla ja definitiu és que el ‘cas Oikos’ quedarà enterrat en el temps i la petició del club de Montilivi de sol·licitar una lliga de 21 equips com a mesura cautelar, definitivament perduda entre la paperassa.

Els blanc-i-vermells saben des de la setmana passada que necessitaran arrencar forts a Montilivi, on afrontaran tres dels quatre primers partits en el seu retorn a segona A (l’Sporting obrirà el foc a l’estadi gironí i, després de visitar l’Albacete, els d’Unzué rebran el Màlaga i el Rayo).

Els 12 primers rivals del Girona tenen passat a Primera, tot i que això té una certa lògica perquè només cinc dels 22 equips que integren la divisió no han jugat en l’elit (Alcorcón, Lugo i els acabats d’ascendir Mirandés, Ponferradina i Fuenlabrada).

El futur de Doumbia

La nota més cridanera del primer dia de treball va ser l’absència de l’ivorià Seydou Doumbia, el fitxatge estavella del curs 2018/19 i, alhora, el més gran dels fracassos juntament amb el descens de categoria. Doumbia va tenir un paper escandalosament irrellevant per a un davanter de la seva trajectòria internacional que va firmar un contracte fins al 2022 amb una fitxa anual superior als dos milions.

Tant el Girona com Doumbia tenen clar que el futur de l’africà està el més lluny possible de Montilivi, però el molt que hi ha firmat entorpeix una sortida que està cantada des de fa molts mesos.

El Girona va presentar dijous Pape Diamanka, un centrecampista de perfil ofensiu que va marcar nou gols el passat curs amb el Numància. Va ensenyar múscul el club de Montilivi, ja que mitja Segona anava rere els passos del senegalès i l’Oviedo semblava tenir-lo pràcticament lligat.

“Volia un club que apostés per mi i em permetés fer un salt endavant en la meva carrera. Fa molts anys que jugo a segona i vull aspirar a alguna cosa més”, va subratllar el mateix Diamanka, que també es va apuntar des del primer minut a treballar per al gran objectiu de la temporada que és la tornada a Primera.

“És un jugador amb gana i ambició. Fa temps que el seguim i aquest any ha assolit una maduresa que el farà un futbolista molt important per a nosaltres”, va afegir el director esportiu, Quique Cárcel. Diamanka ha sigut, de moment, la cinquena incorporació després de Jairo Izquierdo (repeix després de la seva cessió al Cadiz), Pablo Maffeo (cedit per l’Stuttgart), Marc Gual (cedit pel Sevilla), Juan Carlos (Lugo).

¿Seguirà Stuani?

La plantilla, no obstant, està condicionada encara a una sèrie de moviments. La gran incògnita continua sent si el pitxitxi de l’equip en els dos anys a primera divisió, Cristhian Stuani (40 gols) accepta ser el líder del projecte. L’uruguaià ja sap que el club no li tocarà el sou, però no li falten ofertes i la seva llibertat (7 milions no és cara).

Notícies relacionades

El club ha ingressat de moment 12 milions en dos traspassos: 10 per Portu (Reial Societat) i 2 d’un dels fills pròdigs, Pere Pons (Alabès). També rebrà entre 10 i 15 milions de compensació pel descens. I segons quines sortides es produeixin (no només poden afectar a Stuani, sinó també a altres jugadors com Pedro Porro, Yassine Bounou, Juanpe...), Quique Cárcel haurà de forçar més o menys la màquina per confeccionar una plantilla que surti des del minut 1 amb l’etiqueta de gran candidat a l’ascens.

Com a exemple d’entusiasme, el vídeo compartit pel club en el Twitter per presentar la samarreta d’aquesta temporada: