GRAN ESDEVENIMENT

Els World Roller Games alcen el teló al Sant Jordi

La gran cita dels esports de roda petita s'obre a Barcelona amb més de 4.000 esportistes de 81 països

casanovas

casanovas

1
Es llegeix en minuts

Els World Roller Games 2019 han quedat inaugurats oficialment aquest dijous al Palau Sant Jordi de Barcelona. En un acte que ha comptat amb la participació d’autoritats, esportistes i membres de les delegacions procedents dels cinc continents, s’ha donat el tret de sortida a l’esdeveniment més gran dels ‘roller sports’ del món, que fins al 14 de juliol convertiran la ciutat en la capital mundial del roller i el monopatí.

Carmelo Paniagua, president del Comitè Organitzador dels WRG2019 i president de la Reial Federació Espanyola de Patinatge, ha obert l’acte per remarcar que Barcelona es convertirà en “el punt neuràlgic mundial d’aquest esport”.

Ada Colau, en l’acte

També han participat en els parlaments Ramon Basiana, president del Comitè Executiu dels WRG2019 i president de la Federació Catalana de Patinatge; Maite Fandos, diputada delegada d’Esports de la Diputació de Barcelona; Gerard Figueras, secretari general de l’Esport i l’Activitat Física de la Generalitat de Catalunya; María José Rienda, Secretària d’Estat per a l’Esport; Ada Colau, alcaldessa de Barcelona; i Sabatí Aracu, president de World Skate.

Abans, han desfilat els capdavanters dels països participants, s’ha hissat la bandera de World Skate i s’ha procedit al jurament dels participants, en el qual esportistes i jutges s’han compromès a actuar amb honestedat. L’acte s’ha tancat amb una actuació de castellers i una exhibició d’esportistes.

“La capital mundial de l’esport”

Notícies relacionades

El Palau Sant Jordi és un els 13 escenaris que acolliran fins al 14 de juliol a Barcelona i unes quatre subseus més les proves d’onze disciplines de patinatge. L’Anella Olímpica de Montjuïc  és l’epicentre de l’esdeveniment, que té altres instal·lacions en diferents punts de la ciutat i a les subseus de Vilanova i la Geltrú, Terrassa, Mollet del Vallès i Sant Cugat del Vallès.

Prèviament a la inauguració, durant el matí d’aquest dijous, ha tingut lloc al Palauet Albéniz la recepció institucional de benvinguda que ha ofert l’Ajuntament de Barcelona. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de la ciutat, Ada Colau, que ha destacat que amb els World Roller Games Barcelona torna a erigir-se “en la capital mundial de l’esport”.