Alemanya 1-0 Espanya

«Hem anul·lat, neutralitzat, dominat i sotmès a Alemanya; ja estem en l'elit»

Jorge Vilda assegura que sent «ràbia» per la derrota, però afirma que s'ha fet un gran pas competitiu

Irene Paredes, molt crítica: «Amb la bona imatge no anem enlloc, hem de treballar més».

GRAFCVA5420. LILLE, 10/06/2019.-. El entrenador de la selección española, Jorge Vilda,durante el entrenamiento que han realizado en Lille (Francia) donde preparan el segundo partido del mundial contra Alemania el próximo miércoles en Valenciennes.EFE/Juan Carlos Cárdenas

GRAFCVA5420. LILLE, 10/06/2019.-. El entrenador de la selección española, Jorge Vilda,durante el entrenamiento que han realizado en Lille (Francia) donde preparan el segundo partido del mundial contra Alemania el próximo miércoles en Valenciennes.EFE/Juan Carlos Cárdenas / Juan Carlos Cárdenas (EFE)

2
Es llegeix en minuts
Mamen Hidalgo
Mamen Hidalgo

Periodista

ver +

La derrota d’Espanya davant d’Alemanya deixa una sensació agredolça en les protagonistes. La selecció de Jorge Vilda va donar una bona imatge davant la doble campiona del món, però va perdre, com altres vegades. No obstant, malgrat les cares de desànim d’algunes jugadores al sortir del camp, el seleccionador enviava un missatge optimista: “Falta paciència amb el gol. Hem sigut capaços d’anul·lar Alemanya; l’hem neutralitzat, dominat i en ocasions sotmès. Hem fet dos passos cap a l’elit. Ja hi som”.

Malgrat la ràbia de la derrota, el tècnic insistia que el resultat era per estar satisfets. “Reforça i en sortim enfortits. Els errors en aquests partits i contra aquests equips et penalitzen”, va explicar en la roda de premsa posterior. Aquesta imatge de felicitat del seleccionador contrastava amb la decepció d’elles poc després de sortir del terreny de joc. La capitana, Irene Paredes, manifestava desencant per no haver aconseguit puntuar i demanava més feina.

“Hem donat bona imatge, però amb bona imatge no anem enlloc. Sempre és millor tenir bones sensacions però s’ha pressionar més. Si ets una potència mundial saps aguantar el resultat, i tot i que hem creat moments de perill elles han sabut aguantar”. 

La selecció espanyola a l’estadi Océane de Le havre / PETER POWELL (EFE)

Notícies relacionades

La jugada que va decidir el partit va ser una falta d’entesa entre Sandra Paños, que no acudia a rescatar una pilota rebutjada, i Marta Torrejón, que confiava que la seva portera hi arribaria. Les protagonistes ho van explicar amb detall. “Sabia on era, però he dubtat de si Paños aconseguiria aixecar-se per agafar la pilota i aquests dubtes et porten a equivocar-te i a no reaccionar. Ho corregirem”, deia. “La Marta s’esperava que la tragués jo i Daebritz ha sigut la més llesta”, afegia Sandra Paños. “Estem fastiguejades perquè hem fet mèrits per guanyar el partit. Hem plantat cara i mereixíem mínim un empat”. 

“No em costarà aixecar-me”

Una altra de les protagonistes de la nit va ser Nahikari García. La davantera realista, novetat en l’alineació, se sentia responsable de no haver marcat les dues vegades que es va plantar davant de la portera rival. “Em sento així per no haver-la pogut endollar un dia en què l’equip ha estat tan complet”, lamentava. “M’he trobat en situacions pitjors, però no em costarà aixecar-me. Em passaré unes quantes hores o un dia una mica ratlladeta però avui hem estat molt bé i estic segura que treballarem bé per a la Xina”. ¿Què li falta a Espanya per guanyar una de les favorites al títol? “Marcar”, deia rient. “Això va de fer gols”.