manipulació de partits

LaLiga obre un expedient per l'Osca-Nàstic de l'any passat

La decisió s'ha pres després que el futbolista Íñigo López hagi admès que el conjunt d'Osca va pactar perdre contra el conjunt català

laliga

laliga

1
Es llegeix en minuts

El jutge de Disciplina Social de LaLiga ha obert aquest dimecres un procediment d’informació reservada per l’Osca-Nàstic de la temporada 2017-2018, després que l’exjugador del conjunt d’Osca Íñigo López, actualment en el Deportivo, hagi confessat que van pactar perdre contra l’equip tarragoní.

En una entrevista que publica aquest dimecres el diari 'El Mundo', Íñigo López, un dels futbolistes investigats en el cas Oikós' va admetre que en el vestidor de l’Osca "es va pactar" perdre contra el Nàstic en l’última jornada de Segona Divisió de l’any passat perquè es jugava el descens.

El pacte

"¿Quin tipus de pacte? El que sempre hi ha hagut en el futbol. En els últims partits se sol mirar el calendari i es parla, perquè es coneix la gent. No és que ens reunim o es quedi en un lloc. Simplement es diu: 'Escolteu, no ens fastiguegem, per al que necessiti els punts.' La cosa queda així i no se’n torna a parlar", va confessar López a 'El Mundo'.

Notícies relacionades

"Ahir al matí, i arran de les declaracions efectuades pel futbolista del RC Esportiu de la Corunya i ex de la SD Osca, Íñigo López, publicades al diari 'El Mundo', el jutge de Disciplina Social de LaLiga, en vista dels antecedents fàctics ressenyats i considerant que d’aquests poguessin derivar-se diverses vulneracions dels Estatuts Socials de LaLiga, sense prejutjar ni predeterminar en aquest moment les concretes infraccions de possible comissió, ha acordat, segons el disposat en l’art. 80 d’aquests Estatuts, l’obertura d’una informació reservada", informa LaLiga en un comunicat.

El jutge de LaLiga decidirà si SD Osca i el Nàstic han vulnerat la legislació i estudiarà la possible sanció per possible infracció greu dels Estatuts Socials de LaLiga per "predeterminar, determinar o alterar en qualsevol temps i/o forma, mitjançant preu, intimidació o simples acords, el resultat d’un partit o competició".