decisió en l'aire

Mastercard cancel·la una campanya publicitària amb Neymar després de l'acusació de violació

L'empresa suspèn "les activitats que inclouen l'ambaixador de la marca fins que l'assumpte sigui resolt"

marcosl48449971 brazil s footballer neymar takes part in a training session 190603164839

marcosl48449971 brazil s footballer neymar takes part in a training session 190603164839 / MAURO PIMENTEL

2
Es llegeix en minuts
Reuters / Sao Paulo

Mastercard, patrocinadora oficial de la Copa Amèricaha cancel·lat aquest dijous la campanya promocional que tenia amb Neymar, per les investigacions en les quals està immers el davanter després d’una denúncia d’una dona per una presumpta violació, però després ha deixat en l’aire la seva decisió. En un primer moment, la companyia havia anunciat la suspensió de la campanya promocional amb la màxima estrella de la selecció brasilera, segons una nota oficial enviada a diversos mitjans de comunicació locals, que després ha modificat.

"Tenim una sèrie d’activitats de màrqueting planejades per al transcurs del campionat que se centren a promoure l’ús del pagament per acostament [amb mòbil]. Nosaltres prenem la decisió de parar les activitats que inclouen l’ambaixador de la marca [Neymar] fins que l’assumpte sigui resolt", diu la nota de Mastercard publicada pel diari 'Folha de São Paulo'.

No obstant, quan Efe ha demanat la confirmació d’aquesta informació, Mastercard ha enviat només la meitat del comunicat i ha eliminat la part en la qual es referia a l’"ambaixador de la marca", sense ratificar ni desmentir la seva decisió de cancel·lar la campanya.

El davanter brasiler s’ha vist immers en dues investigacions després que una dona l’acusés d’una suposada violació. La dona que acusa Neymar, coneguda com a Najila Trindade, la identitat de la qual es mantenia oculta fins dimecres, quan va donar una entrevista televisiva, va presentar una denúncia divendres passat en una comissaria de Sao Paulo en què acusava el futbolista d’haver-la violat en un hotel de París el 15 de maig, segons va confirmar la Secretaria de Seguretat Regional. Neymar va reconèixer que havia mantingut relacions sexuals amb la dona que l’acusa, però, consentides, i va dir que va ser víctima d’una "trampa".

El davanter es va defensar amb un vídeo que va publicar en les seves xarxes socials, en què va divulgar les converses amb la presumpta víctima i fotografies íntimes d’ella, però que la xarxa social Instagram va esborrar dies després. Com que la difusió de material de contingut sexual és un delicte penat amb presó al Brasil, la Policia Civil de Rio de Janeiro va obrir una investigació i el va citar per a un interrogatori per a aquest divendres.

Notícies relacionades

A aquesta clatellada s’hi suma la seva retirada de la Copa Amèrica per lesió. Neymar va patir una ruptura al lligament del turmell dret en l’amistós que el Brasil va guanyar dimecres per 2-0 contra Qatar a Brasília.

"A causa de la gravetat de la lesió, Neymar no estarà en condicions físiques ni té prou temps de recuperació per participar en la Copa Amèrica Brasil 2019", assenyala el comunicat divulgat a la matinada d’aquest dijous per la Confederació Brasilera de Futbol. 

Temes:

Brasil Neymar