RUGBI AL CAMP NOU

Els Dragons Catalans es volen lluir al jardí de Messi

L'estadi del Barça acollirà aquest dissabte el duel per la Super League de rugbi a 13 entre els Dragons Catalans i els Wigan Warriors

camp-nou-rugby

camp-nou-rugby

4
Es llegeix en minuts
Iván Adler

El Camp Nou tornarà a ser l’escenari d’un partit de rugbi. Aquesta vegada en el marc de la lliga més prestigiosa de rugbi a 13. Es tracta del partit entre els Dragons Catalans, equip de Perpinyà, davant l’equip anglès delsWigan Warriors (dissabte, a les 16.30), corresponent a la jornada 15 de la Super League

Remy Casty, capità dels Dragons Catalans, ja sap el que és jugar a grans estadis. Ho va fer dues vegades a Wembley, tot i que s’il·lusiona quan esmenta els pròcers que han passat pel temple culer: “Com a fan del futbol que soc, per a mi significa molt jugar al Camp Nou. Maradona, Ronaldo, Stóitxkov i Cruyff hi han jugat i ara ho fa Messi, el millor del món. Ens enorgulleix jugar en un estadi com el del Barcelona”.

El Camp Nou ja sap de multituds en l’esport de la pilota ovalada. Fa dues temporades va ser la seu de la final del Top-14 de França. La final Tolouse- Racing 92 va congregar 99.000 espectadors a l’estadi on Leo Messi desplega tot el seu art.

Remy Casty, el capità dels Dragons, defensant l’ovalada. / dragons catalans

“Els Wigan Warriors són un equip molt fort, seria com el Reial Madrid, però nosaltres serem com el FC Barcelona, i, a més, tenim el nostre Messi, Tony Gigot. Serà com un clàssic”, explicaBernard Guasch, el president dels Dragons, a EL PERIÓDICO. “És un èxit. Els jugadors estan molt il·lusionats. Són molt responsables i són conscients del que és jugar al Camp Nou”.

El Dragons Catalans es va fundar l’any 2000 producte de la fusió entre el XIII Català i l’AS Saint-Estève. Aquella Unió Treziste Catalane va prendre el nom definitiu cinc anys després.  “Hem aconseguit molts objectius. La nostra pròxima meta és arribar a la final de la Lliga que es disputarà a Old Trafford, l’estadi del Manchester United”, somia Guasch.

L’agost passat, el club va aconseguir l’èxit més important des de la seva creació després de guanyar per primera vegada la Challenge Cup, competició de rugbi amb 122 anys d’història, l’origen de la qual es remunta al 1896. La final es va disputar a Wembley, on el Barça es va consagrar campió de la Champions dues vegades. 

Els Dragons Catalans, després de guanyar la Challenge Cup el 2018. / EL PERIÓDICO

Amb 19 títols, el rei de la Challenge Cup és el Wigan Warriors, el rival de dissabte. El club anglès és una gran potència del Rugbi 13. També són els últims campions de la Super League. El partit del Camp Nou enfronta, doncs, el campió de la Copa i el de Lliga.

“És un sentiment diferent perquè en realitat no és una final, és un partit de Lliga. Serà un dia de molta il·lusió per als francesos i els catalans. És un gran esdeveniment i volem notar l’escalf de Catalunya. He vist partits del Barça i l’atmosfera és increïble. Estic ansiós per dissabte i no puc esperar al moment del ‘kick-off’. És un somni i, com a capità, això és el que vull transmetre als meus companys: que ho donin tot al pista però principalment que disfrutin al màxim. No sabem si mai tornarem a jugar en aquest estadi i per això és una oportunitat única”, explica Casty (34 anys), el capità experimentat.

El setembre passat, els jugadors i directius del Dragons van aprofitar una invitació de Quim Torra, president de la Generalitat, per mostrar el trofeu de la Challenge Cup sobre la gespa del Camp Nou. La foto de família es va realitzar a la mitja part del Barça-Girona. Josep Maria Bartomeu els va brindar l’estadi per al partit contra els Warriors. Bernard Guasch recorda: “Al principi li vaig dir que el Camp Nou era molt gran per a nosaltres, però em va convèncer, serà una gran festa de rugbi”. La primera vegada que els Dragons van jugar a Barcelona va ser el 2009, a l’Estadi Olímpic.

Els Dragons Catalans lluint la Challenge Cup a la gespa del Camp Nou el setembre passat. / EL PERIÓDICO

Notícies relacionades

Els dracs solen utilitzar una indumentària blanca, groga i vermella, per la senyera, tot i que aquest dissabte la duran blaugrana en honor al Barça. El partit davant els guerrers anglesos serà en el marc de la jornada 15 de la Super League, un certamen amb base a Anglaterra i el més prestigiós del rugbi a 13. La competició té 12 equips, (11 anglesos i els Dragons) que disputen 22 jornades. Després s’hi suma una data addicional per la famosa ‘Magic Weekend’, que consisteix que cada equip juga un partit extra contra un rival aleatori.

Els colors de Catalunya predominen a l’estadi dels Dragons a Perpinyà. / Dragons catalans

Els primers vuit classificats accedeixen a uns ‘Super 8’ en què s’eliminen de forma directa. Els Dragons són quarts, els de Wigan, vuitens. L’historial entre tots dos és molt favorable als anglesos: de 34 enfrontaments han guanyat en 25, amb un empat i vuit derrotes. A l’últim duel de lliga, el Wigan va obtenir un triomf aclaparador per 42-0. Remy Casty diu que aquell partit “va ser un cop dur” i que n’han parlat amb l’entrenador “perquè aquest dissabte al Camp Nou no torni a passar, que puguin aprendre dels errors i afrontar aquest desafiament amb forces”.

Temes:

Rugbi