LA FINAL DE LA CHAMPIONS

El Barça busca una gesta històrica a Budapest

L'equip blaugrana confia a completar el seu somni davant del poderós Lió, que suma 13 Lligues seguides i les tres últimes Champions

150519 olympique champions ep 169 / periodico

3
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua
Raúl Paniagua

Periodista

ver +

Fa tot just un mes el Barça aspirava aset Copes d’Europa. Un any més, lagrandesadel club incloïa la majoria de les seves seccions, però elsdesastreses van anar succeint. El cap de setmana passat l’hoquei sobre patinses va unir a les decepcions dels homes deValverde, el bàsquet, el futbol sala i els juvenils de la Youth League. Només queda l’handbol i el futbol femení, que aquest dissabte té el seu gran dia. ABudapestacaba la fascinant aventura de les noies deLluís Cortés. ElLióles espera en l’últim desafiament.

La final de la Champions femenina d’aquest dissabte anunciada a l’estadi de Budapest / GETTY

No hi havia pitjor rival possible per afrontar la primera final de la història d’un club espanyol a laCopa d’Europa femenina. L’equip francès és unamàquina de guanyar. Tres Champions consecutives (cinc en total), 13 Lligues seguides amb una sola derrota en 110 partits i una plantilla plena d’estrelles, començant perAda Hegerberg, la davantera noruega guanyadora de la Pilota d’OrAda Hegerberg,Pilota d’Or. Les cases d’apostes paguen a 8 euros el triomf del Barça i a 1,25 el del conjunt francès.

Més de 1.000 aficionats culers

Res extern fa presagiar un èxit culer. Però l’expedició blaugrana desbordail·lusió. Han remat molt per arribar fins a Hongria i només queda l’esforç final. A les 18.00 hores començarà a rodar la pilota en el partit més important de la història d’una secció que va iniciar el seu camí europeu el 2012. Llavors va caure a primera ronda davant l’Arsenal. Aquest dissabte lluitarà pel títol en una final amb moltaexpectacióa la qual assistiran més de1.000 aficionats culers.

Laprofessionalitzacióde la secció el 2015 va suposar un avanç fonamental per consolidar un auge que ha trobat el soci ideal en l’empresa d’einesStanley. L’acord de patrocini suposa 3,5 milions anuals per al futbol femení, que s’ha convertit en l’única secció rendibledel club.

Del Kazakhstan a Hongria

Les coses no han funcionat a la Lliga els últims cursos, però la fantàstica marxa europea compensa aquesta pena. L’Atlèticva revalidar la seva hegemonia en el torneig espanyol, però elsorteigno va ser benèvol amb les blanc-i-vermelles a la Champions. Al Barça, en canvi, li va correspondreel costat amable del quadroi ara afronta l’últim esglaó davant el campió, que l’any passat el va deixar fora a quarts.

Tot va començar el 12 de setembre passat amb la derrota inesperada alKazakhstan(3-1) que va fer témer el pitjor. L’equip va reaccionar alMini(3-0) i va obrir un camí meravellós que va tenir la seva penúltima batalla contra unBayernque va sucumbir davant la tenacitat i la qualitat de les jugadores deCortés, el tècnic que el gener va rellevarFran Sánchezi que ja ha renovat fins al 2020.

Part del procés

“Les sensacions són molt bones. Arribar fins aquí és unsomniper a tothom, però no és el final del procés. Aquest partit pot acabar de marcar la història, però hem de continuar sense renunciar a la nostraidentitat. L’aposta pel futbol femení continuarà”, va reflexionar el tècnic.

Ada Hegerberg, aquest divendres en l’entrenament del Lió a l’escenari de la final a Budapest / REUTERS

És més possible sorprendre el Lió a un partit que en una eliminatòria. Aquest ha sigut elmissatge repetitdurant tota la setmana. El precedent recent de laCopa de la Reina, amb el triomf de laReial Societatdavant l’Atlètic, avala aquesta teoria. El conjunt francès també va patir contra elChelseaa semifinals. Ningú és invencible i les tricampiones tenen els seuspunts febles, especialment quan perden la pilota després d’algun dels seus atacs vertiginosos. Aprofitar aquests moments i mantenir la porteria a zero, cosa queSandra Pañosha aconseguit els últims set duels europeus, són els ingredients per aspirar a la corona.

Curioses promeses

Notícies relacionades

La baixa per sanció d’Hamraouiés el gran drama del Barça, que tornarà a confiar en la seguretat de la seva portera, la solvència deMapi León, el liderat deVicky Losadai els gols de la seva parella letal formada perToni Duggan i Lieke Martens. “Sabem que el Lió és molt bon equip, però en tenim moltíssimes ganes. És el millor partit possible. Estic moltemocionada, desitjant jugar. Serà molt interessant, no se'l perdin”, va vaticinar l’estrella holandesa, pretesa precisament pel Lió.

“No som aquí per veure si sona la campana. Som un equip que vol guanyar, que té una oportunitat d’or i la vol aprofitar,” va proclamar Mariona Caldentey. La mitjapunta es tenyirà de ros si el Barça es proclama campió. També ho farà el míster. Altres jugadores han optat per dures promeses, com Vicky, disposada a fer un triatló si aixeca la Copa a Budapest. Alexia Putellas emularia Piqué i acudiria al programa 'La Resistencia'. Si hi ha títol català ja pot preparar les seves preguntes David Broncano