drama a l'Himàlaia

Moren dos alpinistes indis i en desapareix un altre de xilè al Nepal

Els tres estaven a prop del cim del Kanchenjunga, la tercera muntanya més alta del món

kanchenjunga

kanchenjunga

1
Es llegeix en minuts

Dos alpinistes de l’Índia han mort a la muntanya Kanchenjunga al Nepal, el tercer cim més alt del món, on també està desaparegut un altre muntanyenc de nacionalitat xilena, han informat aquest dijous els organitzadors de l’expedició. Es tracta de Biplab Baidya, de 48 anys, i Kuntal Karar, de 46. Tots dos estaven escalant la muntanya de 8.586 metres d’altitud i formaven part d’un equip compost per cinc persones.

Karar va caure malalt abans d’arribar al cim, mentre Baidya va tenir una caiguda durant el descens, van dir els organitzadors. Tots dos van morir a més de 8.000 metres sobre el nivell del mar, a la "zona de la mort", on l’oxigen és escàs. "Creiem que han tingut problemes d’altitud i els nostres guies estan intentant portar els cossos als campaments de menys altitud", va dir un portaveu de l’expedició a France Presse. 

Cues a l’Everest

Notícies relacionades

Així mateix, també s’ha perdut el contacte amb un alpinista xilè que baixava del cim, va afegir el mateix portaveu que va indicar que s’havia posat en marxa una operació per intentar localitzar-lo. 

Actualment, al Nepal, està en ple apogeu la temporada alta d’escalada, cosa que està provocant moltíssimes expedicions, sobretot a l’Everest on s’han arribat a formar taps d’escaladors. La setmana passada, un veterà alpinista peruà, Richard Hidalgo, va ser assassinat a Makalu, el cinquè punt més alt del món. A l’abril, un malai va morir a causa de les seves ferides després de passar dues nits a l’aire lliure a la part superior de l’Annapurna.