Greus incidents

Suspès un partit femení a Terrassa perquè els veterans insultaven les jugadores

Els futbolistes locals van ofendre les seves futbolistes i les del Viladecavalls amb crits com "aneu-vos-en a la cuina, aneu-vos-en a fregar"

zentauroepp46828982 suspenden un partido del terrassa femenino por presuntos ins190204153255

zentauroepp46828982 suspenden un partido del terrassa femenino por presuntos ins190204153255

2
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea

El partit de la Segona Divisió Catalana femenina que jugaven el Terrassa i el Viladecavalls, a l’estadi Olímpic de Terrassa, va ser suspès dissabte a la tarda en el minut 72 a causa dels insults que van realitzar els jugadors de l’equip de veterans local que van increpar amb termes masclistes les jugadores dels dos conjunts. 

Els incidents van començar quan l’equip de veterans del Terrassa estava escalfant darrere d’una porteria a l’espera d’enfrontar-se al Júpiter. El partit anava amb demora ja que va estar parat diversos minuts després de la greu lesió d’una jugadora local, cosa que va obligar a retardar el partit masculí. "Una de les nostres rivals es va lesionar de gravetat just quan l’àrbitre estava punt de xiular la mitja part. Hi va haver bastanta demora perquè la futbolista va haver de ser evacuada en ambulància", va explicar a aquest diari Vero Fernández, l’entrenadora del Viladecavalls.

Els insults

L’àrbitra del partit, Alexia Mayer, va detallar a l’acta arbitral que el partit va haver de suspendre’s en el minut 32 de la segona part quan després de l’1-4 anotat pel Viladecavalls van començar els insults contra les futbolistes dels dos equips. "Ells eren darrere de la porteria en la qual vam marcar l’1-4 i va ser llavors quan es van iniciar els insults. Eren tots veterans, de diverses edats, des dels 30 i fins i tot és possible que hi hagués algun futbolista de 50 anys", va afegir Vero Fernández, que va dir que en el Viladecavalls hi havia futbolistes menors d’edat. A l’acta l’àrbitra va reflectir els insults que els van arribar a les jugadores del Terrassa, com "aneu-vos-en a la cuina, aneu-vos-en a fregar, sou unes merdes, sou unes porques".

Baralla i protesta

"Sortiu ja del camp, que hem de jugar nosaltres, aquest partit hauria d’estar suspès. No s’hauria d’estar jugant", detalla l’acta arbitral, segons l’agència Efe, que assenyala a algun dels jugadors dels veterans del Terrassa. Posteriorment, l’escalada d’insults va anar en augment, la qual cosa va obligar l’àrbitra a sol·licitar la intervenció del delegat de camp.

Notícies relacionades

El conflicte va derivar en una baralla entre jugadors dels veterans del Terrassa i diverses futbolistes dels dos equips, per la qual cosa el partit va ser suspès en el minut 75. Després, les jugadores dels dos conjunts es van asseure al centre del camp en senyal de protesta per l’ocorregut, que va ser confirmat a aquest diari per l’entrenadora visitant.

El comunicat

El Terrassa va emetre aquest dilluns un comunicat en el qual condemna "qualsevol acte de violència verbal i físic". "El nostre club, que ha treballat i continuarà treballant d’una forma activa i enèrgica per la igualtat, vol ressaltar que els nostres valors estan molt allunyats de la imatge que es va donar. Des de la nostra entitat ens hem compromès a avançar en la construcció d’una societat i un esport que creixi amb uns valors allunyats de qualsevol tipus de violència, des del respecte i treball en equip, la lluita, l’esforç i la superació", assegura el club.