Superbowl LIII

Els Patriots engrandeixen la seva llegenda

Belichik i Brady aconsegueixen el seu sisè trofeu Lombardi davant dels Rams en un partit anèmic (13-3) i de por fins a l'últim quart

jnsl5xo7rkalwonr34ncf51100 / periodico

2
Es llegeix en minuts
Idoya Noain

El relleu generacional a la Superbowl haurà d’esperar. 17 anys després d’alçar junts el seu primer trofeu, Vince Lombardi, Bill Belichik Tom Brady van engrandir aquest diumenge a Atlanta la llegenda dels Patriots  i van conquerir davant els Rams el seu sisè títol de l’NFL en la seva novena aparició en una final. Ho van fer en un partit de por fins a l’últim quart, centrat en la defensa i amb atacs ineptes, avorrit i sense ànima fins que l’ofensiva de Nova Anglaterra va aconseguir despertar-se en l’últim temps. El marcador final, 13-3, és el més anèmic en les 53 edicions de la Superbowl.

Els Patriots igualen el rècord que tenien fins ara els SteelersBelichick, de 66 anys, i Brady, de 41, es converteixen en l’entrenador i el ‘quarterback’ més grans a aconseguir-ho. I Sean McVay, l’entrenador dels Rams que ha injectat una revolució de joventut a l’NFL i als 33 anys ja havia fet historia com el més jove a arribar a la Superbowl, haurà de continuar esperant la coronació.

Partit decebedor

Amb el Lombardi assegurat no hi havia espai entre el quadro i els fans de Nova Anglaterra per a res més que la celebració. La resta d’espectadors que van seguir la Superbowl LIII a Atlanta o els milions que ho van fer per televisió, no obstant, podran oblidar-la. L’any en què durant la temporada regular s’han batut rècords d’anotació que han contribuït a ressuscitar les audiències el partit estrella de l’any va ser decebedor, i això que comptava amb dos dels equips que durant la temporada han brillat més en atac.

No aquest diumenge. En el primer quart no es va anotar res i quan es va arribar al descans el marcador estava només 3-0.  La prescindible actuació de Maroon 5 en l’habitualment sonat espectacle del descans va seguir la tònica del partit i fins i tot va semblar que els anuncis es van encomanar d’aquest to, tradicionalment una explosió de creativitat i emoció.

Quan va acabar el tercer temps, amb 3-3, es va marcar una altra fita: va ser la primera vegada en la història que s’arribava a aquell moment en una Superbowl sense cap ‘touchdown’. Els Rams es van veure reduïts a les puntades de peu defensives en les vuit primeres possessions.

Despertar-se a temps

Va ser en l’últim quart quan Brady va trobar un parell de forats defensius per arribar a Rob Gronkowski i el ‘rookie’ Sony Michel va anotar l’esquiu primer ‘touchdown’. Però al llarg del partit va ser l’altre jugador que acostuma a rebre les passades de Brady, Julian Edelman, el que més va brillar, una gesta que li va valer ser reconegut com el jugador més valuós, el MVP.

“Tothom ens va descartar des del principi de temporada, a meitat de temporada, però aquí hem seguit”, va dir exultant ja amb el trofeu en el seu poder Belichick, reconeixent en unes declaracions la “dolçor” de l’històric triomf.

Notícies relacionades

Per a l’altra meitat del binomi ja mític, Brady, al triomf li va seguir immediatament la pregunta de si canvia els seus plans de retirada. Però el ‘quarterback’ va assegurar que “no canvia res”. I quan després li van preguntar com pot motivar-se per continuar jugant i buscar la pròxima va donar la resposta entre confeti i crits de joia. “Mira això, ¿no et motiva?”

La setena ja està en el punt de mira.

Temes:

Super Bowl