PARTIT TRANSCENDENT

L'Espanyol se la juga a Vila-real amb Wu Lei

David López, recuperat de la lesió, i Facundo Ferreyra, un altre dels fitxatges, entren també a la llista

rpaniagua46759656 newly signed espanyol soccer player wu lei eyes the ball dur190202140603

rpaniagua46759656 newly signed espanyol soccer player wu lei eyes the ball dur190202140603 / Manu Fernandez

2
Es llegeix en minuts
Raúl Paniagua

L’Espanyol  visita aquest diumenge el Vila-real en un duel marcat per l’angoixa. L’equip periquito ha sumat 3 dels últims 30 punts mentre que el seu rival és penúltim a la taula i no pot prolongar més la caiguda. El ‘submarí groc’ és el pitjor local de la Lliga amb un sol triomf a casa en 11 partits; els periquitos són el tercer pitjor visitant del torneig, amb una sola victòria en 11 partits. El que perdi quedarà molt tocat.

Fa setmanes que Joan Francesc Ferrer ‘Rubi’ conviu amb aquesta sensació de pessimisme que s’ha instal·lat a l’entorn amb la mala ratxa de resultats. El tècnic es manté ferm en la seva idea. Creu en l’equip i no vol dramatismes. “Sé que agrada molt dir que si perdem s’acaba la Lliga o marxem a Segona, però jo em nego a dir que és una final. Faríem zero punts o en guanyaríem tres, però no s’acabarien els problemes. Estic segur que l’Espanyol acabarà bé la temporada, però si és a partir de demà, no ho puc garantir”, va explicar aquest dissabte.

Paraules claus

L’Espanyol viatja amb 20 futbolistes a Vila-real, inclosos dos dels tres últims fitxatges: el punta argentí Facundo Ferreyra i el xinès Wu Lei. El migcampista africà Alfa Semedo no figura en la llista perquè la seva fitxa encara no està tramitada. “Facundo ens ajudarà a tenir més opcions de gol. Wu té moltíssima mobilitat, s’adapta molt bé a totes les posicions d’atac i té facilitat per veure porteria. En el moment en què hi van convocats, tenen possibilitats de jugar”, va apuntar Rubi.

El més probable és que els dos reforços no siguin titulars, però sí que podrien tenir minuts segons vagi el partit. El tècnic va revelar, a més, el procediment que estan seguint amb Wu Lei. “Tenim un traductor assignat pel club  i li expliquem cada dia abans de l’entrenament què ha de fer. La seva predisposició és molt bona. També li hem posat uns deures per aprendre unes paraules claus traduïdes del xinès al castellà”.

Una cursa de fons

Notícies relacionades

El fitxatge del davanter té un abast de 350 milions de persones a la Xina. El partit, a més, es disputarà en bon horari per al mercat oriental (set hores més que a Espanya). Qui sí que apunta a titular és David López, recuperat d’una lesió. El seu concurs serà fonamental per recuperar la solidesa defensiva, ja sigui a l’eix del darrere o com a pivot.  

“Sé que agrada molt dir que si perdem s’acaba la Lliga o marxem a Segona, però jo em nego a dir que és una final” (Rubi)

L’eliminació recent de la Copa davant del Betis va ser dolorosa per als blanc-i-blaus, però almenys ara permetrà preparar la Lliga amb més calma. “Ha sigut un mes duríssim, hem jugat 9 partits en 30 dies. Ja s’ha acabat, ara ens podem centrar en el partit de cada setmana. Comença una nova fase de la Lliga i estic segur que serà positiva”, va proclamar Rubi. “Això és una cursa de fons, ens agafem el partit amb la màxima serietat”, va concloure.

Temes:

Espanyol