Anar al contingut

SET ANYS DESPRÉS

Beitia, bronze en els Jocs Olímpics de Londres-2012 per la sanció de Shkolina

La saltadora càntabra també passa del bronze a la plata en els Mundials del 2013

Beitia, bronze en els Jocs Olímpics de Londres-2012 per la sanció de Shkolina

Lavandeira jr

La càntabra Ruth Beitia és oficialment medalla de bronze en salt d’alçada en els Jocs Olímpics de Londres 2012 per la sanció imposada a la russa Svetlana Shkolina, va informar aquest divendres la Federació Espanyola d’Atletisme (RFEA).

Segons aquesta font, el Tribunal d’Arbitratge Esportiu (TAS) ha anunciat en un laude que Shkolina –com uns altres 11 atletes més– serà desposseïda dels seus resultats de forma retroactiva des del 16 de juliol del 2012 fins al 14 de setembre del 2014. Per tant, Beitia, que va ser quarta a l’Estadi Olímpic londinenc, aconsegueix la tercera plaça.

“Em tenia enutjada”

“Soc feliç. Sabia que tard o d’hora això sortiria. S’estudiava el nom de Chicherova després que fos sancionada per Pequín 2008, i jo sempre vaig dir que ella no era la que m’enutjava. Era aquesta, Shkolina, però sempre vaig ser molt respectuosa amb aquest tema i, públicament, fins que no hi ha hagut un document oficial, no he dit res”, ha comentat la mateixa Beitia, que després del quart lloc de Londres es va retirar per tornar després al seu millor nivell, el que li va permetre guanyar l’or olímpic a Rio-2016. “La història s’escriu com s’escriu. Mai se sap si després d’allò m’hauria retirat. Després de Londres la vida em va donar una pròrroga de cinc anys meravellosa”.

L’espanyola, campiona a Rio 2016, també passa a ser subcampiona en els Mundials de Moscou 2013 després d’haver tancat el podi després de la russa i la nord-americana Brigetta Barrett.

La plusmarquista espanyola de salt d’alçada, ja retirada, es converteix en l’única atleta espanyola medallista olímpica en més d’una ocasió.