partit polèmic

La terrorífica acta arbitral del València-Getafe

L'àrbitre català Estrada Fernández va expulsar quatre jugadors com a conseqüència de la batalla campal que es va originar al final del partit de Copa del Rei

2
Es llegeix en minuts

Gairebé dues hores va necessitar l’àrbitre català Xavier Estrada Fernández per redactar l’acta del partit de tornada de la Copa del Rei, disputat dimarts a la nit a Mestalla, i en què el València es va classificar amb polèmica per a les semifinals del torneig a l’eliminar el Getafe per 3-1 (3-2 en el resultat global de l’eliminatòria).

Els incidents / josé jordán (AFP)

Les protestes del conjunt madrileny, descontent per la manera de caure eliminats, va originar una veritable batalla campal al final del partit i va provocar, sobretot, l’expulsió del defensa francès del València Mouctar Diakhaby, que s’arrisca a una suspensió que podria arribar als quatre partits. També tres jugadors del Getafe van veure la targeta vermella.

Els incidents

En l’apartat d’"altres incidències" l’àrbitre explica els fets de la següent manera:

Bruno González Cabrera: Una vegada finalitzat el partit, s’encara amb el dorsal núm. 12 del València CF el Sr. Mouctar Diakhaby, que acabava d’entrar al terreny de joc, l’agafa pel coll i el colpeja. Va haver de ser separat per diversos jugadors i, posteriorment, va ser expulsat.

Les agressions / kai fÖRSTERLING (efE)

Damián Nicolás Suárez Suárez: Una vegada finalitzat el partit i entrant al túnel dels vestidors, dona un cop de colze a un membre del València CF que vestia roba del club i, just després, colpeja al rostre un altre membre diferent. Posteriorment, dins del túnel, es va adreçar al meu assistent núm. 1, el va colpejar amb el dit índex al pit de manera reiterada i el va amenaçar en els següents termes: "Ets un ‘cagón’".

Notícies relacionades

- Mouctar Diakhaby: Una vegada finalitzat el partit, va entrar dins del terreny de joc, es va encarar amb el dorsal núm. 4 del Getafe CF, el Sr. Bruno González Cabrera, el va agafar pel coll i el va colpejar. Va haver de ser separat per diversos jugadors i, posteriorment, va ser expulsat.

A més, també va expulsarIsmael Fernández, preparador físic del València, per "haver-se dirigit a la banqueta adversària després de la consecució d’un gol de manera provocativa i irrespectuosa i dir-los: "¡Au! Foteu-vos", en repetides ocasions".

Garay, en observació a l’hospital

El defensa argentí del València <strong>Ezequiel Garay</strong> ha passat la nit de dimarts a dimecres en observació en un centre hospitalari de la capital valenciana, on va ser traslladat pel departament mèdic del club per ser atès del traumatisme cranioencefàlic que va patir quan va xocar contra el cap del seu company <strong>Gabriel Paulista</strong>, que es va fer un trau pel qual va sagnar abundantment.