Sense rastre fins ara

Apareixen restes de l'avió d'Emiliano Sala

Han sigut trobats uns coixins dels seients en una platja de Normandia i ara l'Armada britànica reprèn la recerca

El rastre de l'aparell es va perdre quan el futbolista volava de Nantes a Cardiff

sala-video

sala-video / IAN KINGTON (AFP)

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Uns coixins dels seients, que els investigadors atribueixen a l’avió desaparegut fa una setmana i en el qual viatjava de Nantes a Cardiff el futbolista argentí, Emiliano Sala, han aparegut en una platja de Normandia, a la costa francesa.

L’anunci ha sigut realitzat per investigadors britànics, citats per France Presse, que han matisat que "probablement" i al no haver-hi afortunadament cap altre avió desaparegut al Canal de Mànega, són de l’aeronau sinistrada, unPiper PA-46 Malibú, en què hi anaven el jugador i el pilot que el transportava. Tots dos estan donats per desapareguts.

Suspesa inicialment la recerca

La policia britànica va suspendre la recerca al no trobar rastre de l’avió a terra i al suposar que el més probable era que haguessin desaparegut al mar. Lafamília de l’esportistaha iniciat privadament una segona recerca, tot i que aquesta localització pot fer un gir a l’esdeveniment.

"Després d’un examen preliminar, hem arribat a la conclusió que és probable que els coixins siguin de l’avió que s’ha perdut", segons ha informat l’Oficina d’Investigació d’Accidents Aeris (AAIB)en un comunicat. 

A la localitat de Surtainville

Així mateix, fonts policials van afegir a Efe que les restes van ser trobades per gendarmes en una platja de la localitat de Surtainville, al nord-oest de França, a la regió de Normandia, davant les illes anglonormandes de Guernesey i Jersey, sota jurisdicció britànica, on des del primer moment es va centrar la recerca de l’aparell.

Una primera anàlisi d’aquestes restes va indicar que podrien pertànyer a l’avió que portava Sala de tornada a Cardiff –acabava de fitxar pel club homònim–, després d’acomiadar-se dels seus antics companys del Nantes. L’Oficina d’Investigació i Anàlisi (BEA) francesa va remetre la informació als seus homòlegs britànics de l’AAIB, que són els que s’ocupen de la investigació i de la recerca de l’avió.

Vaixell especial

Notícies relacionades

Tot just conèixer aquesta troballa, l’AAIB va estudiar rellançar la recerca, aquesta vegada al fons del mar, a través d’una campanya que es durà a terme mitjançant un vaixell d’inspecció submarina de l’Armada britànica. Aquest vaixell, especialitzat en el rastreig del fons marí mitjançant un sonar, començarà a treballar a finals de setmana, ja que les condicions climàtiques no ho permeten abans, segons va indicar l’AAIB en un comunicat.

Va afegir que per a les tasques utilitzarà un vehicle operat a distància per a la inspecció visual de les restes. L’AAIB va indicar que miraran de coordinar les seves tasques amb les dutes a terme de forma privada ordenades per la família de Sala, que va obtenir aportacions de futbolistes de tot el món per fer-ho.