Actitud irrespectuosa

Expulsat de la cursa el ciclista que va fregar els genitals contra una dona a l'Argentina

Iljo Keisse va ser denunciat per "abusos sexuals" i la direcció de la Volta a San Juan li treu el dorsal

la-imagen-denuncia

la-imagen-denuncia

2
Es llegeix en minuts

El Pedal Club Olímpia, organitzador de la Volta a San Juan, que es disputa a l’Argentina, ha decidit expulsar de la competició el corredor belga Iljo Keisse, del Deuceninck-Quick Step, per "un comportament que atempta contra l’honor i la reputació de la Volta a San Juan, la UCI i el ciclisme en general" després de les acusacions d’"abús sexual" d’una cambrera de la localitat argentina. Keisse va demanar disculpes per la seva acció i va dir "que si pogués fer marxa enrere esborraria l’escena". La prova, en l’àmbit esportiu, està dominada pel seu company Julian Alaphilippe, que també apareix en la polèmica fotografia, tot i que aliè a la irrespectuosa acció del ciclista belga.

L’expulsió del ciclista belga s’ha pres per vulnerar, amb el seu comportament, i en concordança amb el Govern provincial, el reglament de la Unió Ciclista Internacional que diu qualsevol "professional haurà de tenir a tota hora una presentació exemplar i comportar-se convenientment en totes les circumstàncies, fins i tot fora de les proves".

Una treballadora d’un bar de la ciutat de San Juan, a l’Argentina, de 18 anys, va denunciar dimarts el ciclista professional belga Iljo Keisse per fregar els genitals al seu cos mentre posava per a una foto, la que acompanya aquesta informació. Keisse és un corredor de 36 anys que figura en la nòmina del Deceuninck-Quick Step i que compta en el seu palmarès amb diverses victòries principalment en pista, tot i que el 2015 va guanyar una etapa del Giro. Ara forma part de l’alineació del seu equip a la Volta a San Juan, la principal carrera argentina a la qual han acudit diverses figures mundials com a preparació de la temporada.

La denúncia

Notícies relacionades

La dona denunciant acusa el corredor belga d’"abusos sexuals", tot i que, ara per ara, ni l’equip ni l’organització de la prova ciclista s’han pronunciat sobre això. La noia va atendre els integrants del conjunt belga i a l’expressar-se en anglès es va posar a parlar amb ells en aquesta llengua. Posteriorment els va demanar una foto de record i va ser llavors quan es va produir la irrespectuosa i impresentable acció del ciclista.

"Em vaig treure la foto i vaig sentir que se’m recolzaven –ha assegurat la dona en la premsa local–. Vaig pensar que havia sigut un accident, i després vaig veure que van començar a riure. Però quan vaig veure la foto em vaig adonar que no havia sigut un accident, sinó que havia sigut completament amb intenció". "Estic molt enfadada. Jo estava treballant, els vaig demanar la foto i em van faltar el respecte totalment. Vaig anar a la comissaria, vaig parlar amb els meus advocats, he fet la denúncia i espero que el sancionin o li cridin l’atenció. No pot venir a un altre país a tractar les dones com si fóssim coses insignificants i sense valor. Lamento si al seu país les dones són tractades així, però això és l’Argentina i no vindrà aquí a fer el que vulgui", va afegir la dona, segons una informació que va publicar el 'Clarín'.